Slik ønsker McDonalds å ta knekken på mytene

Vil bevise at beinrester, «rosa slim» og meitemarker ikke finnes i deres kjøtt.

Publisert

(SIDE2): McDonald's har ved en rekke anledninger blitt beskyld for å servere kundene «rosa slim». Mange rykter har gått om hvordan kjeden lager magen, og noen mer uhyggelige enn andre. Derfor har nok kjeden nå sett seg nødt til å være mer transparente som fast food-leverandør og åpner nå dørene til sine fabrikker.

Åpner dørene

Dette er en del av den nye kampanjen «Our Food. Your Questions» hvor kjeden skal svare på det forbrukerne lurer på.

ABC har tatt med seg et kamerateam til deres fabrikk ved Fresno i California, som leverer over 181.000 kilo kjøtt til forskjellige McDonalds-restauranter hver eneste dag.

- Vi ønsker å åpne dørene våre, og la kundene spørre oss om det de lurer på, sier Rickette Collins, kvalitetssjef i kjeden, til GMA.

Se videoen her.

Mange har lenge undret seg over hvordan denne masseproduksjonen foregår, og kjeden mente det var på tide å svare.

Når det kommer til hamburgerkjøttet forteller de i videoen at de bruker en blanding av kjøtt fra forskjellige deler av dyrets kropp, blant annet mørbrad, flatbiff og rundbiff, samt kjøtt fra kuens nakke og skuldre.

- Det er akkurat som når du kjøper kjøtt i butikken, en blanding på 80/20, sier Collins.

Blant annet har noen lurt på hvorfor burgerne ikke råtner, og på nettsidene til kjeden kan de fortelle at dette er fordi maten trolig er blitt dehydrert, og at mugg behøver fukt for å dannes.

Andre spørsmål inkluderer «er det meitemark i burgerkjøttet?» og «bruker dere menneskekjøtt?», noen som raskt har blitt avkreftet.

Ikke rosa slim

Det nå famøse rosa slimet kommer også opp igjen, og McDonald's hevder nok en gang at deres nugget-kjøtt ikke ser slik ut. Samtidig innrømmer de at de bruker dimethylpolysiloxane i oljen de bruker til å koke sine Chicken McNuggets.

Det var i 2012 at Jamie Oliver førte en kampanje mot kjeden, og som førte til at kjeden besluttet at de skulle avskaffe stoffet ammoniumhydroksid, som de blandet inn med mekanisk utbenet kjøtt.

I visse land hevdet de derimot at dette stoffet aldri hadde blitt brukt, som i Storbritannia.

Det var denne blandingen som fikk betegnelsen «rosa slim».