- Putt smør i kaffen
Lar du deg friste av denne kaffetrenden?

(SIDE2:) Det dukker med jevne mellomrom opp nye kaffetrender, og sist ut er det å putte smør i kaffen, ifølge det amerikanske nyhetsnettstedet The Huffington Post.
Vi måtte spørre vår fremste kaffeekspert om hva han tenker om denne kaffenyheten:
- Folk må få putte hva de vil i kaffen sin, men om man er opptatt av kaffens kvalitet og naturlige smak så nytes den best alene uten tilsetninger, sier Tim Wendelboe til Side2.
Han er tidligere norgesmester og verdensmester i baristakunst, og driver sitt eget kaffebrenneri på Grüneløkka i Oslo, «Tim Wendelboe».
Tilsetter smør
Det er Dave Asprey fra Bullettproof Cofee som opplyser at det er mange fordeler med en klatt smør i kaffen.

- Det gir en kremaktig og tilfredsstillende smak, sier han.
Asprey er tilhenger av en fettrik diett, og mener det er en av grunnene til at han har klart å gå ned flere kilo i vekt. Han hevder også at den såkalte smørkaffen kan hjelpe deg til en slankere midje, i tillegg til å holde deg fokusert over lengre tid.
Videre forklarer Asprey til den amerikanske avisen at smøret gjør at det tar lenger tid for kroppen å forbrenne kaffens koffein, slik at du får mer energi.
Asprey hevder at fettet gjør at du slipper den såkalte nedturen mange får etter å ha drukket kaffe.
Det er imidlertid ikke bare er å slenge en klatt smør i koppen, men kaffen må lages på «rene» og ferske bønner, ordentlig smør og mikses sammen i en blender.
- Trenger ikke tilsetninger
- God kaffe er aromatisk sett en av verdens mest komplekse drikker, så om man har gode råvarer, kaffen er brent og tilberedt på en god måte så trenger den ikke tilsetninger, sier han og legger til:
- Bulletproof coffee har jeg like stor tro på som at grønn kaffe skal hjelpe folk å gå ned i vekt, sier Wendelboe, og viser til at firmaet bak sistnevnte ble dømt av Federal Trade Commission ( FTC) for å fremme sine produkter basert på en svak studie og udokumenterte påstander om vekttap.
Wendelboe er dermed ikke tilhenger av litt smør i kaffen.
- Det foreligger ingen dokumentasjon på at det faktisk fungerer bedre enn å drikke kaffe med melk eller kun ren kaffe. Men folk får tro på hva de vil, mener baristaen.
- Jeg anbefaler at man drikker kaffe slik man synes den smaker best selv og for nytelsens skyld, så får man heller se på hver enkelt totale livsstil og inntak av mat når det kommer til helse og velvære.
Alt i alt kan du altså droppe styret med kaffetrender - og gå for den enkle, sorte kaffekoppen når du står opp lørdag morgen!