- På grunn av noen dumme mennesker med «helsedilla», har lille Dicte nå blitt syk

Dansk mor raser på Facebook, og ber foreldre om å vaksinere barna sine.

DELES VILT: Bildet til Dina har allerede blitt delt over 37 000 ganger. Foto: Facebook
DELES VILT: Bildet til Dina har allerede blitt delt over 37 000 ganger. Foto: Facebook
Publisert

(SIDE2): I går delte danske Dina Julin et bilde av datteren sin på Facebook som i løpet av det siste døgnet har blitt delt 37.000 ganger.

På bildet ser vi datteren Dicte med ryggen til, dekket av røde meslinger. Sammen med bildet har moren skrevet en sint melding som oppfordrer andre foreldre til å vaksinere barna sine.

En utdødd sykdom

Meslinger var en utdødd sykdom før vaksinemotstandere sluttet å vaksinere barna sine, men nå ser man sykdommen dukke opp stadig flere steder i verden. Nå også i Danmark.

«På grunn av noen dumme mennesker med helsedilla ikke har vaksinert sitt eget barn, har vår lille Dicte nå fått meslinger!», skriver moren Dina på Facebook.

Videre skriver hun «Det å se sitt eget barn være så syk er forferdelig, spesielt med tanke på at det så utrolig lett kunne vært unngått. Legen til Dicte fortalte at de har hatt fire lignende tilfeller den siste tiden. Hvilken verden er det vil lever i?».

Videre ber hun om at andre foreldre nå skal få øynene opp, og vaksinere sine egne barn.

VAKSINERER IKKE: Sølje Bergman har selv valgt å ikke vaksinere sine egne barn. Foto: Privat
VAKSINERER IKKE: Sølje Bergman har selv valgt å ikke vaksinere sine egne barn. Foto: Privat

«Vi lever i 2015. Legevitenskapen har ikke kommet så langt for moroskyld. Få deres barn vaksinert nå, og spre budskapet!», skriver småbarnsmoren.

Kan føre til dødsfall

Dette bildet bidrar nå til å dra opp igjen en debatt som dukket opp i media med jevne mellomrom de siste årene; delte meninger om barn og vaksinasjon.

Overlege ved avdeling for vaksine i Folkehelseinstituttet, Øystein Riise, mener foreldre som dropper å vaksinere barna bør tenke over en del problemstillinger som kan være farlige.

- De bør tenke over at alle sykdommene som det vaksineres mot i barnevaksinasjonsprogrammet er meget alvorlige sykdommer som i uheldige tilfeller kan føre til dødsfall. Barna som ikke er vaksinert kan spre smitte til andre og mer sårbare grupper, som yngre barn som er for små til å få vaksine, sier han.

Vaksinemotstander Sølje Bergman mener på sin side at meslinger slett ikke trenger å være livsfarlig, og har derfor valgt å ikke vaksinere sine egne barn.

- Det er viktig å huske på at meslinger ikke trenger å være livsfarlig. Jeg er ikke så redd for meslinger at jeg mener det er nødvendig å vaksinere, har hun tidligere sagt til Side2.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om lignende saker!

Denne saken ble første gang publisert 29/06 2015.

Les også