Ny studie: Rødvin kan være bra for diabetikere
Men hvor mye rødvin kan man drikke per dag?

(SIDE2): Høsten er her, og vi bytter ut hvitvinsglass i sola med rødvin i sofakroken.
Rødvin kan være slankende
Nå finnes det heldigvis flere studier som viser at moderate mengder rødvin kan være godt for helsa. I februar konkluderte forskere ved Oregon State University at rødvin kan være slankende, nemlig ved å begrense veksten av eksisterende fettceller og hindre formasjonen av nye.
I tillegg kan rødvin være godt for hjertet og immunforsvaret, og kanskje aller mest overraskende: Rødvin kan være bra for tennene.
Sunnere kolestrolnivå
Foredelene ved å drikke rødvin forsvinner naturligvis om man overstiger en viss mengde. Med andre ord: Du blir ikke tynn, frisk og får hvite tenner av to flasker rødvin hver kveld.
Så hvor mye rødvin kan man drikke? Israelske forskere undersøkte dette i sammenheng med utviklingen av diabetes type 2, skriver The Telegraph.

224 mennesker deltok i studien, hvorav alle fulgte samme diettplan i to år. Til middag kunne de velge mellom et glass vann, et glass hvitvin eller et glass rødvin.
Rødvinsdrikkerne hadde sunnere kolesterolnivå enn de som drakk vann til maten. Samtidig sov både rødvins- og hvitvinsdrikkerne bedre enn vanndrikkerne.
Altså: Ett glass rødvin til maten gir flest helsemessige fordeler.
Ett glass rødvin til diabetikere
Forskerne mener det er de sunne antioksidantene i mørke druer som er årsaken til at rødvinsdrikkerne kom best ut av studien. Den mest kjente antioksidanten kalles resveratrol.
- Et moderat inntak av vin, og da spesielt rødvin, blant diabetikere som har god kontroll på sykdommen, kan tilsynelatende trygt inngå i en ellers sunn diett. I tillegg reduserer det den risikoen for kardiometabolske sykdommer, sier professor Iris Shai, ved Ben-Gurion University of the Negev i Israel.