Nå får du kylling uten antibiotika
- Vi har lyttet til forbrukernes ønsker og krav.

(SIDE2): Det sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.
Prior kommer altså med kylling som ikke har fått fôr med narasin.
Narasin er et antibiotikalignende stoff som er blitt brukt preventivt for å unngå sykdom i kyllingbesetningene. Den nye Prior-kyllingen vil ikke være behandlet med noen form for antibiotika, skriver Norgesgruppen i en pressemelding.
LES OGSÅ: Nordmenn spiser 51 tonn antibiotika i året
- Skeptisk til narasin
Norsk slaktekylling har lenge vært under lupen, og Veterinærinstituttet har tidligere anslått at rundt halvparten av alle kyllinger blant annet er smittet av av en ny type antibiotikaresistent bakterie, som er resistent mot en gruppe antibiotika kalt kinoloner.
LES OGSÅ: Matekspert tør ikke ta i rå kylling - foreslår risikomerking
President i den norske Legeforeningen, Hege Gjessing har også uttalt at hun er bekymret for bruk av antibiotika i kyllingfôret. Og særlig narasin.
- Når de bruker et medikament som fungerer som et antibiotikum, selv om det ikke defineres som det, da blir jeg skeptisk, sa hun tidligere i et intervju med VG.
- Et gjennombrudd
Den nye kyllingen skal ikke ha fått ett eneste gram av narasin i fôret, og den første besetningen ble slaktet for to dager siden. Den selges nå hos MENY Mosseporten.
- Dette er et gjennombrudd som befester norsk kyllingproduksjon som verdensledende, sier Kolberg.
Så snart produksjonen er tilstrekkelig økt, vil all Prior-kylling produsert for MENY være narasin- og antibiotikafri. I tillegg skal den nye Meny-kyllingen få mer plass i kyllinghusene for å bedre dyrevelferden.
- Kundene har vært bekymret for kyllingen. Vi har tatt bekymringen på alvor og lanserer nå et renere produkt, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.