Lesbiske har flest orgasmer

Trolig fordi kvinne + kvinne = større trygghetsfølelse.

Foto: Crestock (Crestock)
Publisert

(SIDE2): Lesbiske kvinner har større sjanse for å få orgasme under samleiet enn det hetero- eller biseksuelle kvinner har. Det tyder en ny amerikansk studie på.

Biseksuelle kvinner er de som har orgasme mest sjeldent under samleie.

Store forskjeller

Tilsammen 6151 single menn og kvinner i alderen 21 til 51 år, ble spurt om blant annet sin seksuelle orientering og hvor ofte de fikk orgasme med en kjent partner.

I snitt har menn orgasme 85 prosent av gangene, mens kvinner har orgasme 63 prosent av samleiene med en kjæreste eller sexvenn.

Men lesbiske kom altså oftere - hele 75 prosent av gangene, heteroseksuelle 62 prosent og de biseksuelle 58 prosent.

Kvinner har også mindre forutsigbare og mer varierende orgasmer enn menn, viser samme studie.

Ikke hos menn

Hos menn fant man nemlig ikke en slik forskjell.

Forskerne tror dette kan ha sammenehng med at lesbiske kvinner føler seg tryggere på og dermed er lettere intime og fortrolige, med sin (kvinnelige) partner.

- Funnene fra denne databasen fra USA tyder på at kvinner, uanvhengig av seksuell orientering, har mindre forutsigbare og mer varierte orgasmer enn det menn har, og at sjansen for å oppnå orgasme har med deres seksuelle orientering å gjøre, konkluderer studien med.

- Funnene viser at det er nødvneidg med videre undersøkelser for å kartlegge den seksuelle helsen hos de som utgjør de seksuelle minoritetene.

(Kilde: Journal Sexual Medicine, independent.co.uk)

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2014.

Les også