Lam fra Hallingskarvet kan ha beitet 183 kilometer fra fjellet

- Gilde lar seg ikke lamme av geografi, skriver Dagsavisen.

ET PRODUKT i lammeserien fra Hallingskarvet.
ET PRODUKT i lammeserien fra Hallingskarvet. Foto: Gilde/Nortura
Publisert

(SIDE2): Side2 har tidligere skrevet at kokt skinke egentlig ikke ser ut som den gjør i butikken.

LES OGSÅ:Dette pålegget spiser nordmenn mest av

Det er også slik at produsentene kan fuske med fisk.

I serien «matvarer som verken er hjemmelaget, kommer der det er i fra eller innholder noe helt annet enn navnet tilsier», er vi nå kommet til Gilde «Lam fra Hallingskarvet».

LES OGSÅ: Orkla får kalle fabrikklaget mat hjemmelaget

Ifølge Dagsavisen er det nemlig ikke slik at lammene som levererer dette kjøttet har gresset fredelig i fjellheimen i Hallingskarvet.

Foto: Colourbox

- På samme vis som overraskende mye av Oslo defineres som Grünerløkka når en leilighet skal gjøres forlokkende, betegnes mer enn ventet av Norge som Hallingskarvet når forbrukerne skal fristes til å kjøpe lammekjøtt, skriver avisen.

Lammene med den særegne smaken kommer nemlig fra hele 21 kommuner i både Buskerud, Oppland og Telemark, får Dagsavisen opplyst av Nortura, som eier Gilde. Serien er også merket med «Matmerk», merket for lokalt produsert mat.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 23/03 2016.

Les også