Lam fra Hallingskarvet kan ha beitet 183 kilometer fra fjellet
- Gilde lar seg ikke lamme av geografi, skriver Dagsavisen.
(SIDE2): Side2 har tidligere skrevet at kokt skinke egentlig ikke ser ut som den gjør i butikken.
LES OGSÅ:Dette pålegget spiser nordmenn mest av
Det er også slik at produsentene kan fuske med fisk.
I serien «matvarer som verken er hjemmelaget, kommer der det er i fra eller innholder noe helt annet enn navnet tilsier», er vi nå kommet til Gilde «Lam fra Hallingskarvet».
LES OGSÅ: Orkla får kalle fabrikklaget mat hjemmelaget
Ifølge Dagsavisen er det nemlig ikke slik at lammene som levererer dette kjøttet har gresset fredelig i fjellheimen i Hallingskarvet.
- På samme vis som overraskende mye av Oslo defineres som Grünerløkka når en leilighet skal gjøres forlokkende, betegnes mer enn ventet av Norge som Hallingskarvet når forbrukerne skal fristes til å kjøpe lammekjøtt, skriver avisen.
Lammene med den særegne smaken kommer nemlig fra hele 21 kommuner i både Buskerud, Oppland og Telemark, får Dagsavisen opplyst av Nortura, som eier Gilde. Serien er også merket med «Matmerk», merket for lokalt produsert mat.
Denne saken ble første gang publisert 23/03 2016.