Dette pålegget spiser nordmenn mest av
Se oversikten over hva som er nordmenns favorittpålegg.

(SIDE2): Ost er det pålegget vi spiser mest av.
- Aldri spist mer ost enn nå
Flere enn 4 av 10 nordmenn har ost som sitt favorittpålegg og i gjennomsnitt spiser hver av oss nesten 19 kg ost i året, skriver opplysningskontoret for meieriprodukter (Melk.no) i en pressemelding.
- Nordmenn er veldig glade i ost, og vi har aldri spist mer ost enn vi gjør nå, sier daglig leder i Melk.no, Ida Berg Hauge.
Dersom nordmenn blir stilt overfor valget om å bare velge ett pålegg, ville hele 42 prosent av oss valgt en type ost på skiven. Det viser en landsrepresentativ spørreundersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Foretrekker gulost
Gulosten får 28 prosent av stemmene og kommer ut som en klar favoritt, mens brunosten foretrekkes av 10 prosent.
Blant de andre påleggssortene kommer kjøttpålegg høyt opp på listen. 19 prosent av oss ville valgt et eller annet kjøttpålegg, mens 17 prosent ville valgt fiskepålegg dersom de bare fikk velge ett pålegg.
Søte pålegg som syltetøy og sjokoladepålegg foretrekkes av 8 prosent når de skal ta seg en brødskive.
At ost er populært kunne vi også se gjennom Side2s avstemning om favorittpålegg i saken «Dette er det sunneste pålegget». Gulost var det mest populære pålegget, etterfulgt av makrell i tomat og egg på 2. og 3. plass.
SE HELE OVERSIKTEN HER:
Hvis du bare kunne spist én type pålegg på brødskiva/knekkebrødet, hvilken av følgende påleggstyper ville det vært?
Gulost/hvitost: 28 prosent
Makrell i tomat: 11 prosent
Brunost: 10 prosent
Kokt egg: 7 prosent
Syltetøy: 7 prosent
Skinke: 5 prosent
Leverpostei: 4 prosent
Spekeskinke/spekepølse: 4 prosent
Salami: 4 prosent
Laks: 3 prosent
Stekt egg: 3 prosent
Lavere enn 3 prosent: smøreost, muggost, sjokoladepålegg, frokostsalater, servelat, annet kjøttpålegg, kaviar, annet fiskepålegg.
Side2s avstemning: