Slanking blant kjendiser

Slik slanket stjernen seg før bryllupet

Kim Kardashian ville gå ned fem kilo på få uker. I morgen gifter hun seg.

BRUD: Realitystjernen Kim Kardashian gifter seg i morgen, 20. august.
BRUD: Realitystjernen Kim Kardashian gifter seg i morgen, 20. august. Foto: FOTO: Scanpix
Publisert Oppdatert
SØSTRE PÅ TV: Søstrene Kim Kardashian, Kourtney Kardashian og Khloe Kardashian er alle med i realityserien om familien. I Norge vises serien på TV2 Bliss.
SØSTRE PÅ TV: Søstrene Kim Kardashian, Kourtney Kardashian og Khloe Kardashian er alle med i realityserien om familien. I Norge vises serien på TV2 Bliss. Foto: FOTO: Scanpix

Realitykjendisen Kim Kardashian (30) skal gifte seg med basketstjernen Kris Humphries (26) i morgen, 20. august.

Som så mange andre kommende bruder ønsket hun å gå ned noen kilo for å se best mulig ut på bryllupsdagen. Derfor har hun lagt seg i hardtrening for å kunne komme inn i brudekjolen i størrelse 38.

- Designeren Vera Wang skal designe brudekjolen min, skrev Kim på sin egen blogg tidligere i sommer.

På tur med Klum

Ifølge nettstedet omg har Kim trent for å gå ned i vekt, og da er det godt å ha sporty venninner som Heidi Klum å trene sammen med.

Hun er observert på joggetur i New York sammen med den tidligere supermodellen Heidi Klum (38). Kardashian og Klum er blitt treningskamerater, og har også vært dommere i TV-showet Project Runway.

Som tidligere undertøysmodell for Victoria's Secret, og verdenskjent for sin flotte kropp, er Heidi vant til å holde seg i toppform.

Hun har trolig mange gode råd til den kommende bruden om hvordan hun kjappest mulig kan oppnå målene sine.

FORMER: Kim er kjent for sine yppige former. Til bladet Closer forteller hun at hun elsker kurvene sine, men at hun likevel ønsker å gå ned nesten fem kilo før bryllupet. Her er hun i London i juni.
FORMER: Kim er kjent for sine yppige former. Til bladet Closer forteller hun at hun elsker kurvene sine, men at hun likevel ønsker å gå ned nesten fem kilo før bryllupet. Her er hun i London i juni. Foto: FOTO: Scanpix

Kutter junkfood

FORLOVET: Kim Kardashian er forlovet med Kris Humphries som er stjerne på basketlaget New Jersey Nets.
FORLOVET: Kim Kardashian er forlovet med Kris Humphries som er stjerne på basketlaget New Jersey Nets. Foto: FOTO: Scanpix

Kim er kjent for sine yppige former. Til bladet Closer forteller hun at hun elsker kurvene sine, men at hun likevel ønsker å gå ned nesten fem kilo før bryllupet.

- Dette pleier ta tre til fem uker, men med skikkelig innsats kan det gå fortere. Om hun startet prosjektet i midten av juli, er det fint mulig å oppnå dette til 20. august, sier ernæringsfysiolog cand. scient Gunn Helene Arsky til DinKost.no.

For å klare dette har Kardashian begynt et helt nytt regime. Hun kutter ned på junkfood, bestående av fett, salt, sukker og andre lette karbohydrater, som har en berusende effekt som gjør at vi ikke klarer å stoppe å spise når vi først har begynt.

- Jeg kutter ned på junk food før den store dagen, avslører hun til bladet Closer.

- Dette er utmerket, og noe som kan bety noen kilo på sikt, kommenterer ernæringsfysiologen.

Havregryn og banan

Nå sverger realitystjernen i stedet til en diett med havregryn med banan til frokost, grillet kyllingsalat til lunsj, fisk og grønnsaker til middag, og gulrøtter som mellommåltid. I tillegg trener hun annenhver dag.

Arsky mener at kosten høres ren, nærende, proteirik, mager og sunn ut.

- Helt utmerket! Håper ikke folk syns dette høres ut som et straffekosthold. Det er jo nydelig mat, sier eksperten.

- Jeg trener kondisjonstrening tre til fire ganger i uken. Jeg løper 30 minutter på tredemøllen før jeg trener styrke for å holde lårene og rumpa stram.

- Når muskler byttes med det som var fett, blir kroppen stram og fin og fast og ser slankere ut, selv om kanskje vekten er på stedet hvil. Muskler veier mer enn fett, men ser så mye bedre ut! Så ikke vær dødsopphengt i kiloene, tenk heller på å ha en sunn og frisk og fast kropp, sier Arsky.

Svensk treningsguru

VENNER: Kim Kardashian og Heidi Klum er blitt treningskamerater, og har også vært dommere i TV-showet Project Runway. Her er de avbildet på TV-showet i New York 24. juni.
VENNER: Kim Kardashian og Heidi Klum er blitt treningskamerater, og har også vært dommere i TV-showet Project Runway. Her er de avbildet på TV-showet i New York 24. juni. Foto: FOTO: Scanpix

Kim har ansatt kjendistreneren Gunnar Peterson til å få henne i form, ifølge det britiske kjendisbladet Heat. Han trener blant annet Jennifer Lopez, Penélope Cruz og Angelina Jolie.

Menyforslag til deg som vil ned i vekt

HVERDAG

Frokost

Grovbrød med leverpostei. Grovbrød og leverpostei er to gode kilder til jern i kosten. Velg en type grovbrød som du liker. Hvis du ikke ønsker leverpostei på begge brødskivene kan vi anbefale lett gulost på den ene.

1,5 skive grovbrød

Et par blader bladsalat

20 g leverpostei (3 % fett)

½ tomat

4 skiver agurk

Litt rød løk

1 glass ekstra lettmelk

1 eple

Skjær passe tynne skiver med grovbrød. Smør på leverpostei og pynt med salatblad, et par ringer rødløk, tomat- og agurkskiver. Inntas med et glass melk og gjerne et eple som avslutning. Kaffe eller te etter eget ønske.

Lunsj

Frisk fruktsalat med yoghurt. Yoghurt er med på å holde magen i sjakk, i tillegg til at den gir deg flott protein og mye kalsium. Kan brukes både som en frokost, lunsj eller fyldig dessert eller aftens.

1,75 dl lett fruktyoghurt

1 appelsin

1 pære

6 stk druer

1/2 banan

1 ts honning

1 stk tynt rugknekkebrød

Skjær frukten i biter. Bland den med yoghurt. Søt retten med litt honning. Server med et knekkebrød.

Snacks. 2,5 dl ferdigkjøpt fruktsmoothie

Middag

Koteletter med råstekte poteter. De fleste koteletter innholder en del mettet fett i fettranden. Fjern den, og du reduserer fettinntaket betydelig. Et nyttig tips er å skjære bort alt synlig fett fra kjøttvarer.

1 stk (150 g) svinekotelett uten ytre fett

125 g brokkoli

¼ stk blomkål

3 sjampinjonger

1 ss olivenolje

1 potet

Salt og pepper

Provencekrydder

Start med poteten. Vask den godt og tørk den i kjøkkenpapir før de kuttes i båter. Legg potetbåtene i en ildfast form og krydre dem med salt, pepper og Provence-krydder. Stek potetbåtene midt i ovnen på 200 ºC i ca 20-25 minutter. Vend potetbåtene 2 ganger i løpet av steketiden.

Dryss litt salt og pepper på kotelettene og stek dem i oljen (ca 10 minutter på hver side). Hell ut kraften fra sjampinjongene og stek soppen i stekepannen sammen med kotelettene de siste 5 minuttene. Dryss eventuelt litt krydder på sjampinjongene. Brokkoli og blomkål dampes eller kokes til de er lett møre.

Retten smaker ekstra godt med en frisk grønn salat.

HELGEDAG

Frokost

Bagett med egg og tomat. Tomater er fulle av den sterke antioksidanten lykopen, noe vi alle har godt av å spise mer av!

1 kokt egg

¾ tomat

5 g Vita light margarin

Et par blader bladsalat

1 grov minibagett

1 glass appelsinjuice

Salt og pepper

Del bagetten i to, smør på, legg på salat, kokt egg i skiver og et par tomatskiver. Innta med et glass juice til.

Lunsj

Ristet grovbrød med stekt sopp. I denne retten kan du bruke forskjellig sopp, f.eks. sjampinjong, østerssopp, aromasopp og kantarell. Det passer godt med ruccolasalat til eller annen bladsalat.

2 dl sopp

1,5 skive grovbrød

½ ss sennep

1 dl ruccolasalat

2 ts soyaolje

2 dl Appelsinjuice

1 stk eple

Varm opp stekepannen med olje. Ha i blandet, skivet sopp. Stek soppen til den er ferdig og væsken er fordampet. Skjær brødet passe tynt og rist det i brødristeren. Smør på sennep, legg på ruccolasalat og fordel soppen på skiven. Server med appelsinjuice og eple.

Snacks. ½ kurv jordbær

Middag

Laksekaker med avokadomousse. Laksekaker med vitamin D får følge av en spennende avokadomousse rik på enumettet fett - begge deler godt for hjertet og vekten.

1 ss hvetekli

½ egg, sammenrørt

1 ss persille

½ stk vårløk

½ ts sitronsaft

100 g laks

½ ss olivenolje

½ ss myk margarin

½ avokado

1 båt lime

2 dl bladsalat

1 potet

Dill

Pepper

Rens laksen for bein og skinn og mal laksekjøttet den i en food processor.

Ha halvparten av klien i en stor bolle. Hakk persille, løk og dill. Tilsett pisket egg, litt persille, vårløk, litt dill, sitronsaft og pepper. Bland godt. Tilsett det malte laksekjøttet og bland godt. Form laksedeigen til to kaker, ca. 2 cm tykke. Vend laksekakene i resten av klien. Smelt olje og margarin i en stekepanne. Stek laksekakene til de er gjennomstekte. Ta ut kjøttet av avokadoene med en skje og ha det i blender. Mens avokadoene moses, drypper du over olivenolje og limesaft. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med grønn salat og potet.

Kilde: Gunn Helene Arsky

Senest denne uken twitret Kardashian om at Peterson kjører henne hardt i treningsstudio - og i går meldte hun at alt var som det skulle med brudekjolen fra Vera Wang.

Den svenskamerikanske treneren mener det er viktig å trene både kondisjon og styrke. I tillegg må man variere treningen, slik at kroppen ikke blir vant til bare én måte å trene på. Han råder folk til å spise små måltider hver tredje time.

Begge deler er gode råd, ifølge den norske ernæringsfysiologen.

- Kondistrening er bra og bruker mye kalorier, mens styrketrening øker muskelmassen og betyr høyere forbrenning også når man er i ro. Små måltider, men hyppig betyr at man får mindre trang til småspising, og forbrenningen holdes i gang, sier Arsky.

Blir aldri supertynn

- Jeg har alltid trent én dag eller to, og så mistet motivasjonen. Nå har jeg endelig innsett at jeg må være konsekvent, sier Kim til Heat.

Selv om Kim er fokusert på kosthold og trening, har hun akseptert at hun ikke får den typiske syltynne Hollywood-kroppen.

- Folk må forstå at man egentlig ikke har noe valg, du er født med kroppstypen din. Jeg kan aldri bli den supertynne jenta, men jeg kan velge å ta vare på meg selv, trene og spise sunt, sier hun til Closer.

- Svært fornuftig! Det er ikke sunt å være kjempetynn. Sats på en sprek kropp som orker det du vil den skal orke, og som er sunn på både inn- og utsiden, råder Gunn Helene Arsky.

Kaotisk hverdag

Kim Kardashian ble kjent gjennom realityserien «Keeping Up with the Kardashians».

Her følger vi Kim, hennes to søstre Kourtney (32) og Khloé (26), og moren Kris Jenner (55) gjennom deres kaotiske hverdag.

Serien startet i 2007, og er nå inne i sin sjette sesong. I Norge vises serien på TV 2 Bliss.

Hvor mange kilo tv-stjernen rakk å gå ned før bryllupet, er ikke kjent, men senest for et par dager siden viste hun frem sin «nye» kropp på den røde løperen i Hollywood. Ifølge Zimbio, som har lagt ut en rekke bilder av Kardashian iført en tettsittende, hvit kjole, var hun full av selvtillit.

Her er Kims diett, ifølge Heat:

Frokost: Havregryn med banan

Lunsj: Kyllingsalat

Mellommåltid: Gulrøtter

Middag: Fisk og grønnsaker

Minus tre kilo på to uker

Hva gjør du for å se ekstra bra ut på relativt kort tid?

Her er ernæringsfysiologens råd for å gå ned to-tre kilo på to uker.

- Skal du bare ned noen få kilo, og helst i går? Det finnes løsninger, også for dette. Selv på en sunn måte. Til og med små kostendringer vises raskt i form av mindre livvidde, smalere lår eller også en fastere kropp. Ikke bare er det utsiden som nyter godt av anstrengelsene dine - det viktigste er kanskje det som skjer inni kroppen, og som vi ikke merker. Sunne vaner har flere gode effekter, sier Gunn Helene Arsky.

1400 kcal

Dagsmenyene i rammen til høyre er laget med tanke på at du både skal orke å trene og spise sunt.

- Jeg har lagt nivået på ca. 1400 kcal pr dag. Det er såpass begrenset med kalorier at du raskt ser resultater, men samtidig mer enn nok til at kroppen får det den trenger av næringsstoffer, essensielle fettsyrer og viktige proteiner. Likevel anbefaler jeg alle som vil ned i vekt å ta et multivitamin-mineraltilskudd, for sikkerhets skyld, sier Arsky.

Er du svært overvektig (mer enn 15 kilo for mye) eller om du er svært fysisk aktiv (trener mer enn tre ganger i uken), kan du utvide hvert måltid med en fjerdedel.

Spiserytme

Det tar ca. fire timer fra du har spist et måltid, og til tarmen er tømt.

Idet det ikke er mer næring å hente i tarmen, går kroppen over i en slags fastesituasjon.

Det betyr at kroppen sparer på energi. Du som vil ned i vekt, ønsker det motsatte, nemlig å holde forbrenningen oppe.

Det sørger du for ved å spise hver fjerde. time. Dagens måltider kan dermed fordele seg slik:

  • Frokost kl 7
  • Lunsj kl 11
  • Snacks kl 15
  • Middag kl 19

Realistisk vektnedgang

De to første ukene av en kostomlegging resulterer gjerne i at man taper en del vann, i tillegg til at fettreservene mobiliseres.

- Det betyr at det slett ikke er uvanlig å gå ned to til tre kilo de første par ukene.

Men hvor mye akkurat du går ned, avhenger av flere faktorer, slik som hva du veier per i dag, hvor fysisk aktiv du er, hva du pleier å spise og så videre.

Hent tips om type mat og mengde fra dagseksempelet under. Gjør du slik, vil du med stor sannsynlighet gå ned minst to kilo, kanskje mer!

Drikk masse!

Uansett når på året du ønsker å gjøre noe med vekten din, er det fornuftig å drikke mye, spesielt vann.

Vann er uunnværlig for forbrenningen. Selv på de dagene da du ikke trener, taper du en god del væske gjennom huden, for eksempel om du oppholder deg i tørr kontorluft.

Gjør det til en vane å alltid ha en flaske med kaldt vann med deg - så er det lettere å huske å drikke nok.

Det finnes også mange spennende flaskevann-typer på markedet nå, med og uten bobler, og med og uten smak, så her er det bare å velge!

Det beste tegnet på at du får i deg nok væske, er at urinen er lysegul til klar, ikke gul.

Veien videre

Selv om du går ned tre kilo på to uker, er det jo resultatene i lengden som virkelig teller.

- Derfor er det viktig at du etter disse to ukene fortsetter å spise sunt og trene, sier ernæringsfysiologen.

Du oppnår bare varige resultater ved å gjøre varige endringer i kostholdet og mosjonsnivået ditt.

- To uker er kort tid, men kan være inspirerende som en start.

Unn deg et glass vin i helgen

Du kan fortsette med å følge menyplanen, men legg til ca. 10 % mer mat på hvert måltid etter de to ukene er over.

- Og i helgen kan du gjerne ta et glass vin eller spise en god dessert. Målet for den videre vektnedgangen er at du holder deg til et matinntak som fører til minus 0,5 til 1 kilo per uke, ikke mer, sier Arsky.

Går det raskere enn dette over tid, rekker ikke kroppen å henge med, og den kan gå over til å tviholde på energireservene.

Det kalles for sparebluss, og for deg som vil jevnt ned i vekt er det uheldig å komme i en slik situasjon. Så vær tålmodig om du har langtidsmål for øyet!

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Gikk ned 35 kilo på 10 måneder

Øvelsene som gir en smalere midje

Derfor legger du på deg flere kilo på en helg

Lavkarbo-diett som virker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning