Byggmelslapper

Lapper av byggmel er littegrann sunnere - og kjempegode!

Lapper av byggmel er littegrann sunnere - og kjempegode!
Lapper av byggmel er littegrann sunnere - og kjempegode! Foto: Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(15 stk.)

2 egg

4 dl kefir

2 dl sukker

220 g hvetemel

60 g byggmel

1 ts bakepulver

½ ts natron

litt smør eller olje

Visp egg, kefir og sukker til jevn blanding.

Tilsett melet, bakepulver og natron. Bland alt sammen til en klumpfri røre. La røren svelle i ca. 30 min. Stek lappene i middelsvarm stekepanne. Bruk en spiseskje til å legge røren i.

Stek til de er lysebrune på kanten. Snu dem og stek på andre siden. Hvis pannen blir tørr under stekingen, ta i litt smør eller olje.

Serveres som de er eller med 1 ss kesam/lettrømme og 1 ts lettsyltetøy eller friske bær.

TIPS!

Lag sunnere syltetøy: Bland bær, friske eller tinte, og slankesukkeret erytrithol.

Til saken: Søtt, men ikke syndig

Denne saken ble første gang publisert 11/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også