Tenk deg slank:

Bli med på slanketest

Nå kan du få hjelp til å bli kvitt de ekstra kiloene.

Nå kan det være slutt på at kiloene kommer snikende tilbake.
Nå kan det være slutt på at kiloene kommer snikende tilbake. Foto: Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

VIL DU VÆRE MED?

Meld deg på: www.agapemeso.no

Har du spørsmål, kan du ringe 916 56 935.

Som leser av Klikk Helse og Bedre Helse inviteres du nå til å delta i et helt nytt og spennende program for vektnedgang.

Programmet er basert på såkalt kognitiv terapi og går over seks uker. I løpet av denne tiden får du alle redskapene du trenger for å tenke som en slank person.

Programmet omfatter:

* Lær å følge en hvilken som helst diett.

* Få sug etter noe å spise til å forsvinne raskt.

* Motstå fristende mat.

* Håndtere situasjoner som frister deg til å spise.

* Si "nei takk" til de som "presser" deg til å spise.

* Stopp trøstespising.

* Overvinn alle unnskyldninger for å spise.

* Sett av tid til å trene.

* Gå ned i vekt, og hold vekten nede resten av livet!

Slankesuksess

The Beck Diet Solution heter en amerikansk bok som kom ut for to år siden. Boken, som er skrevet av kognitiv terapeut Dr. Judith Beck, ble øyeblikkelig en suksess i USA, ikke minst fordi svært mange som prøvde metoden hennes, lyktes med å gå ned i vekt - og bli der.

Boken er den første i sitt slag som tar i bruk dokumenterte teknikker innen kognitiv terapi for vektreduksjon. Programmet bygger på mer enn 20 års erfaring med vellykket rådgivning av personer som vil ned i vekt.

Les også: Advarer mot kosttilskudd

Bli med og prøv!

Beck-programmet passer nemlig til alle dietter, inkludert vanlig, sunt kosthold. Programmet går ut på å vise hvordan man kan oppnå positive og varige endringer i tanke og handling, noe som er nødvendig for å gå ned i vekt og holde vekten nede.

Les svarene fra kostholdeksperten

Den norske utgaven av Beck-programmet er ennå ikke kommet. Firmaet Agape Meso, som har rettighetene til den norske utgaven, inviterer i samarbeid med Bedre Helse dere lesere til å bli på å prøve ut programmet i Norge.

To grupper

Har du slitt med noen ekstra kilo i mange år? Nå kan du få hjelp.
Har du slitt med noen ekstra kilo i mange år? Nå kan du få hjelp. Foto: Foto: Laurence Mouton

Dette er kognitiv terapi:

* Kognitiv terapi er en modell for å forstå og behandle psykiske lidelser.

* Den kognitive behandling tar utgangspunkt i hva vi tenker, våre synspunkter og holdninger, og hvordan dette virker inn på våre følelser og våre handlinger.

* I behandlingen prøver vi å tenke over våre egne tanker for å få en bedre forståelse.

* Kognitiv behandling er opptatt av den aktuelle situasjonen her og nå.

* Det fokuseres på innlært tenkning fra barndommen som virker inn i dagliglivet.

Programmet skal prøves ut i grupper med inntil 20 deltagere hver og vil foregå over en periode på seks uker. Det vil være én gruppe i Oslo og én gruppe i Tønsberg.

Gruppene skal møtes en gang pr. uke, og hvert møte vil vare i ca. to timer. Programmet er lagt opp som selvstudie fra dag til dag, med oppgaver fra dag til dag, og samtidig opprettes det et lukket diskusjonsforum for deltagerne, der man kan diskutere med hverandre.

I tillegg blir gruppene organisert slik at hver deltager får en "venn", slik at man kan ha nær kontakt og støtte hverandre gjennom prosessen. Graden av kontakt er opp til hver enkelt å avgjøre.

Les også: Hypnose fjernet søtsuget

Generell endring

I hvert møte legges det stor vekt på å få frem deltagernes fremskritt, ikke minst forskjeller som utløser en følelse av glede og tilfredshet. På den måten kan dette danne starten på en prosess som medfører økt fornøydhet, velvære, motstandskraft og indre motivasjon til å endre sin egen livsstil.

Undersøkelsen retter seg mot vektreduksjon, men også mot en generell endring i tanke og handling som leder til en mer positiv livsstil. Derfor er det like aktuelt for deg å delta om du er opptatt av endringer i forhold til livslyst, motstandskraft og fornøydhet, som av vektreduksjon.

Programmet er like relevant enten man vil ned et par kilo, 50 kilo - eller bare beholde dagens vekt. Utprøvingen av programmet skjer i samarbeid med Pegahuman, og kvalitetssikres ved NTNU i Trondheim.

Les også: Her er de sykeste diettene

Endrer tankene

Har du tidligere fartstid som såkalt jo-jo slanker har du trolig ikke visst hvordan du skulle slanke deg.

Når du ved hjelp av Beck-programmet lærer deg hvordan dette skal gjøres, vil det si at du lærer hvordan du unngår å lure deg selv, hvordan du motstår fristende mat, selv om den står på bordet rett fremfor deg, og hvordan du håndterer sult, sug, stress, og sterke negative følelser uten å ty til trøstespising.

Du vil også lære hvordan du motiverer deg til å trene, selv om det er noe som ikke faller naturlig for deg. Du vil oppdage at å endre måten du tenker på vil kunne bidra til at du lykkes med å endre på livsstilen din.

Faktisk kan det godt hende at du for alltid endrer måten du tenker om spising, slanking og deg selv på.

Les også: 10 slanketips som virker

Les mer:

Klikk Helse/kosthold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning