Slankepillen Alli

- Alli er ingen vidunderpille

Etter ett år i salg i USA var slankepillen Alli mer kjent for stinkende effekter, enn sine slankende egenskaper.

ALLI ALLIKEVEL: Apoteket kan ikke nekte noen å kjøpe slankemiddelet Alli.
ALLI ALLIKEVEL: Apoteket kan ikke nekte noen å kjøpe slankemiddelet Alli. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Da Alli ble introdusert på det amerikanske markedet sommeren 2007, var kundene mange. Enkelte apoteker rapporterte om salg for en hel måneds forbuk til flere personer.

Ett år senere, i juni 2008, kom mediene med nyheten om at salget var i ferd med å dale, og meldingene kom fra folk som ikke var fornøyde med bivirkningene slankeproduktet førte til.

- Alli er nå mer kjent for de stinkende bivirkningene, skrev nettavisen New York Daily News (ekstern lenke) i fjor sommer.

Nettstedet ifitandhealty.com (ekstern lenke) skrev i juli 2007 om en kvinne som ikke klarte å holde seg unna kylling med nudler stekt i olje, mens hun samtidig brukte slankepillen.

Det endte med diare i en oljete konsistens dagen etter.

Salget droppet raskt i USA

I den første salgsmåneden solgte, ifølge avisen, slankepillen for mer enn voldsomme 208 millioner kroner i USA. Bare i løpet av de tre første dagene med Alli ute i apotekhyller, ble produktet omstatt for 78 millioner kroner. Da er ikke salg fra vanlige butikker medregnet. Måneden etter var omsetningen halvert.

I desember 2007 nådde pillen en omsetning på 45 millioner kroner. I januar 2008 økte salget igjen, men tilbake til 58, 5 millioner kroner i mai i fjor.

Viktig å bruke Alli riktig

Informasjonssjefen i Glaxosmithklein Norge har ikke oversikt over salgstallene i USA, og vil ikke kommentere det. Men hun presiserer at det er viktig at de som bruker pillen, bruker den slik den er tenkt.

- Hvis man ikke bruker pillen riktig, kan man få diare. Den vil ikke fungere som den skal, om man ikke reduserer inntaket av fett samtidig, sier informasjonssjef Kristin Henriksen til Klikk.no.

Alli skal gi opptil femti produsent økt vektreduksjon om man bruker produktet riktig. Går man ned to kilo ved hjelp av diett, vil pillen, ifølge produsenten, hjelpe til at man går ned ytterligere en kilo.

- Det er ingen lykke- eller vidunderpille, understreker Henriksen.

Informasjonssjefen opplyser om at firmaet så langt ikke har mottatt noen klager på produktet fra norske kunder.

Snart klart for norske salgstall

Pillen ble lansert i mai, men offisielle salgstall blir ikke kjent for i starten av juni, ifølge Apotekforeningen i Norge.

- Vi fører månedsstatistikk, men jeg har hørt at produktet solgte som varmt hvetebrød da det kom. Hvordan salget går nå kan jeg ikke svare på, sier informasjonssjef Jostein Soldal i Apotekerforeningen til Klikk.no.

Etter en uke på markedet hadde produsenten sendt ut 26.000 pakker av Alli til grossistene. Denne uken sendes ytterligere 18.000 pakker.

Les også:

Alle får Alli

Ny slankepille tømmer deg for fett

Slik pusser du barnas tenner riktig

Vurderer du å bruke slankepillen Alli? Del dine tanker i kommentarfeltet!

GJØR I BUKSA: Bruker du Alli feil, kan det få ukontrollerbare onsekvenser. Best å ha på mørke bukser. Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/brymo/1179581546/">Brymo</a> på Flickr.com.<a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en"> Noen rettigheter reservert</a>
GJØR I BUKSA: Bruker du Alli feil, kan det få ukontrollerbare onsekvenser. Best å ha på mørke bukser. Foto: Brymo på Flickr.com. Noen rettigheter reservert

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning