Energidrikk:

Kollapset av energidrikk

17-åring kollapset etter å ha drukket energidrikk.

Publisert Oppdatert

I USA fikk en 17 år gamle gutt nylig hjerteproblemer etter inntak av energidrikker over tid.

Se video på toppen av artikkelen

Jonathon Vangelderen, som i dag er hjertepasient, fikk nylig erfare at å drikke for mye energidrikk kan være farlig. Etter at han fikk i seg for mye koffein gjennom inntak av energidrikker fikk han alvorlige hjerteproblemer.

Les også: Red Bull til Norge (Nettavisen)

Var døden nær

Guttens leger sier i etterkant at de tror stimulerende stoffer i energidrikker kan ha spilt en rolle da guttens hjerte begynte å løpe løpsk.

17-åringen var døden nær da hjertet hans slo hele 200 slag i minuttet. Til sammenlikning slår et normalt menneskehjerte gjennomsnittlig 80 slag i minuttet.

Hjertet sviktet

Den raske hjerterytmen til gutten førte til at han fikk hjertesvikt bare en time etter at han ble lagt inn på sykehus i byen Muskegon. Heldigvis gikk det bra og gutten går i dag gjennom rehabilitering.

Les også: Farlig med kraftig koffein-kick

Født med hjertefeil

Legen som behandlet gutten, Dr. Darryl Elmouchi, forteller at Jonathon ble født med en hjertefeil som han aldri hadde hatt problemer med. Legen tror imidlertid at hjerteproblemene gutten nå opplever som voksen kan ha kommet på grunn av hyppig inntak av energidrikker. Slike drikker var blitt en del av guttens daglige matinntak.

En studie som er foretatt ved The American Heart Association i 2007 viser at innen fire timer etter at man har drukket energidrikk går hjerterytmen på en gjennomsnittlig voksen opp med åtte prosent.

Les også:

Kosthold og syreskader

Barn blir avhengige av koffein

Tilbake til Klikk Helse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning