Proffe slanketips:

Fettfri sone

Kutt ut lettprodukter! Her er 10 gode råd for å gå ned i vekt.

VARIASJON: Det er viktig å kombinere både løping og styrketrening. Ved styrketrening forbrenner du faktisk kalorier, også etter trening.
VARIASJON: Det er viktig å kombinere både løping og styrketrening. Ved styrketrening forbrenner du faktisk kalorier, også etter trening. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Det internasjonale sportsmagasinet Runner's World har samlet ti tips som skal få nålen på vekten til å gå den rette veien, nedover.

Tipsene kommer fra profesjonelle løpere og fra leserne av magasinet. De har erfart at metodene har hjulpet dem selv.

1. Tren både utholdenhet og styrke

Skal du få et best mulig resultat, er det viktig å kombinere både løping og styrketrening. Ved styrketrening forbrenner du faktisk kalorier, også etter trening.

2. Øk på med fysisk aktivitet

Når du blir sprekere, øker du kravene til distanser og vekt litt etter litt.

3. Drikk vann

Vann gir metthetsfølelse, og gjør at du unngår å føle deg uttørret og slapp.

4. Ikke fortreng virkeligheten

Heng opp bilder av deg selv med oversikt over vekt og mål. Dette gjør det synlig for deg og andre hva du ønsker. Det gjør at det blir vanskeligere å falle for fristelser. Belønning på veien, for eksempel i form av penger til ny garderobe eller flatskjerm, øker motivasjonen.

5. Gå

Kutt ut bil og buss, og bruk beina i stedet. Selv korte distanser hjelper på vekten. Det at det ikke er en kjempestor kraftanstrengelse, hjelper på motivasjonen. Gåing er også en god start på en løpetur: Gå til du blir motivert til å løpe.

6. Kutt ut lavkalori-mat

Enkelte typer lavkalori- og diettmat gir deg lav metthetsfølelse. Resultatet er at du spiser det dobbelte. Velg vanlige produkter og sunt fett. For noen kan frukt øke lysten på søtt, og grønnsaker er et bedre alternativ.

7. Styr unna fristelsene

Dersom snacks er din svakhet, så la være å kjøpe det. Ikke bruk andres behov som unnskylding for å kjøpe til deg selv.

8. Spis frokost

Dersom du spiser godt til frokost, holder du det gående lenge. Reduser matmengden noe til lunsj og ytterligere til middag.

9. Vit hva du spiser

Å sjekke hva du spiser, er halve jobben. Ferdigmåltider er nesten alltid fulle av sukker, salt og fett for å gi mer smak. Lær deg heller å koke selv.

10. Unn deg noe godt iblant

Innse at det er i orden å spise noe som belønning en gang iblant. Du fortjener det, fordi du har jobbet hardt. Faren ved enkelte dietter er at de ikke tillater en godbit, og når du da faller for fristelsen, tenker du at hele opplegget er ødelagt og gir opp. I tillegg bør du fokusere på sunn mat som du liker og eksperimentere med den på kjøkkenet.

Les også:

Slanketips til å leve med

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning