Selvtillit

Festens midtpunkt

Det skal ikke så mye til for å fremstå som mer selvsikker. Her er gode tips til hvordan du kan bli et sosialt midtpunkt.

KROPPSSPRÅK: Kroppsholdningen sier mye om selvtillitten. Føler du deg trygg, er det lettere å fremstå som selvsikker.
KROPPSSPRÅK: Kroppsholdningen sier mye om selvtillitten. Føler du deg trygg, er det lettere å fremstå som selvsikker. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

1 Lytt - og bli lyttet til

Når du snakker med folk du ikke kjenner så godt, er det viktig å lytte til den du snakker med. Still oppfølgingsspørsmål og vis at du er interessert i det som blir fortalt. La også samtalepartneren lytte til deg, og ikke vær redd for å snakke om ting du er engasjert i.

2 Positive egenskaper

For å fremstå som selvsikker, må du være trygg på deg selv og den du er. Skriv ned en liste over alt du er flink til. Heng den på badet eller et annet sted hvor du kan se den hver morgen.

3 Rett deg opp

Kroppsholdningen sier mye om selvtilliten. En krum rygg forteller at du er usikker, og gjerne vil gjemme deg bort. En rett rygg utstråler trygghet på seg selv.

4 Beveg deg

Bevegelse setter i gang produksjonen av velværehormonet endorfiner. Gå på aerobic, ta en tur i skogen eller sett på høy musikk og dans i stua! Uansett vil du føle deg bra etterpå.

5 Snakk med en venn

En god venn er gull verdt. Trenger du noen å snakke med, så ringer du til en du stoler på, og som både kan støtte deg og være ærlig. Sett av god tid i telefonen, og sørg for at du ikke blir forstyrret. Eller inviter vennen din til en kopp te og en lang prat.

6 Ny frisyre

En ny frisyre vil gjøre godt for selvtilliten. Hør hva frisøren din kan foreslå. Frisørene har fagkunnskaper på hva slags ansikt som kler ulike frisyrer. Et nytt, friskt utseende gjør at du automatisk hever hodet litt ekstra.

7 Øyekontakt

Ha øyekontakt med den du prater med. Men ikke stirr ukontrollert. Da kan samtalepartneren bli ukomfortabel.

8 Berøring

Ikke vær redd for å ta på mennesker. Et klapp på skulderen eller en lett klem vil frigjøre lykkehormoner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning