Doktor Online:

Vil du ned i vekt?

På Doktor Online deler brukerne tips, råd og erfaringer.

NED I VEKT: Når man skal ned i vekt, kan det være fint å ha noen å dele erfaringer med. I forumet på Doktor Online finner du andre som er opptatt av kosthold og slanking.
NED I VEKT: Når man skal ned i vekt, kan det være fint å ha noen å dele erfaringer med. I forumet på Doktor Online finner du andre som er opptatt av kosthold og slanking. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Doktor Online har eget forum for vektmestring.

Her kan du diskutere ulike måter å gå ned i vekt på, dele egne erfaringer om hva som har fungert eller ikke fungert for deg, få tips og råd av andre brukere, eller diskutere generelle tema knyttet til mat og ernæring.

Her er noe av det som har blitt diskutert på Doktor Online det siste. Kanskje finner du inspirasjon som hjelper deg til å holde vekten, eller til å begynne på slankekuren?

5:2 - dietten

Flere på Doktor Online har forsøkt seg på den nye, populære 5:2-dietten.

" Fikk lyst til å prøve, men er usikker på hvor bra det er og skulle gjerne målt en slags effekt. Trenger ikke å slanke meg, har aldri vært overvektig, ønsker bare å gjøre noe som er bra for kroppen. Hvordan går man frem for å teste om dette fungerer?", spør en bruker.

Les om de ulike erfaringene her.

En av brukerne opplevde å bli skikkelig uvel.

"Vil prøve meg på den 5-2 dagers dietten og i dag er min første fastedag, har spist to kokte egg til middag og et knekkebrød til kvelds. Gikk fint til i ettermiddag, har vært skikkelig uvel, svimmel og rar i hodet. Vil dette gå over når jeg venner meg til å "faste", det er jo egentlig ikke faste for jeg spiser jo noe", spør hun.

Se svarene her.

Småspising

En av brukerne vil gjerne ha forslag til slankemat for småspising.

"BMI er gått ned til 24,1 så nå kommer jeg inn under normalvektig igjen, men skal ha bort litt til. Når jeg startet fikk jeg råd om Skyr som var til god nytte første ukene. Men nå klarer jeg det ikke mer. Begynner å bli lei av ganske mye nå, så det hadde vært fint med nye ideer. Dessert hadde også vært godt. Tips tas i mot med takk"

Les alle svarene brukeren fikk her.

Kommentarer på vekta

METT: "Når er man egentlig mett"?, er et av temaene som har vært diskutert på Doktor Online
METT: "Når er man egentlig mett"?, er et av temaene som har vært diskutert på Doktor Online Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

Er det greit at folk kommenterer hvor overvektig du er, eller at du trenger å gå ned i vekt?

"Skal jeg la meg mobbe ned i vekt?", spør en kvinne på forumet. Les hele innlegget, og svarene her.

Når er man mett?

En av brukerne stiller spørsmål om hvordan man kan vite at man er mett. H*n mener selv metthetsfølelsen ble ødelagt i barndommen.

Et av svarene, er dette:

"Jeg tror at folk med vektproblemer sjelden kan bruke metthet som indikator på når du bør slutte å spise. For mange er det nettopp en manglende apetittregulering som skaper trøbbel. I såfall er sannsynligvis den beste strategien å forhåndsbestemme hva og hvor mye man skal spise til hvert enkelt måltid."

Er du enig?

Les hele tråden her.

Slankekur i selskap?

"Er jo blitt så vanlig å gå på diett, så jeg lurer på hva dere gjør når dere er på besøk? Jeg ønsker å gi kroppen det den trenger og har godt av, men jeg vil ikke at mitt kosthold skal bli et sosialt problem. Er det slik at de fleste spiser sin egen mat hjemme og spiser det de blir tilbudt borte?"

Her er det stor uenighet om man skal være høflig og spise det man blir tilbudt borte, eller om det bør være greit å velge bort for eksempel desserten når man er bedt bort på besøk. Les - og delta i diskusjonen - her.

Spør vår ernæringsfysiolog

Visste du at Doktor Online, i tillegg til en rekke andre leger og eksperter, har egen ernæringsfysiolog? Randi Vassbotn Norheim svarer på dine spørsmål knyttet til vektmestring og ernæring. Du vil normalt få svar innen tre virkedager, og det koster 149 kroner. Les mer om eksperttjenesten her.

Les også:

- Bør jeg kutte ut lettbrusen?

- Lavkarbodiettens skyggeside

- En sammenlikning av brus og sjokolade

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning