Gratis gynekolog

Vår gynekolog svarer deg gratis på spørsmål

Du er helt anonym.

SVARER GRATIS: Mette Moen svarer på spørsmål relatert til kvinnehelse, gynekologi og graviditet i forumet på Doktor Online.
SVARER GRATIS: Mette Moen svarer på spørsmål relatert til kvinnehelse, gynekologi og graviditet i forumet på Doktor Online. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen
Publisert Oppdatert

I forumet på Doktor Online kan du stille spørsmål helt gratis til vår gynekolog Mette Moen. Du er helt anonym, og hun svarer som regel i løpet av kort tid.

Mette Moen svarer på spørsmål relatert til kvinnehelse, gynekologi og graviditet. Husk å oppgi alder når du stiller spørsmål til gynekologen vår.

Forumet for gynekologi og graviditet finner du her. I forumet kan du også få hjelp av ernæringsfysiolog og psykiater.

Her er noe av det gynekolog Mette Moen har fått spørsmål om i år:

Svie i underlivet

Det svir i underlivet. Det er litt spredt rundt, men mest i nærheten av urinhullet. Jeg er også litt hoven på den ene siden i underlivet. Er 23 år og ikke gravid. Kan det være urinveisinfeksjon? Det svir ikke når jeg urinerer, men av og til etterpå. Trenger jeg å bekymre meg for noe alvorlig!?

Svaret til Mette Moen finner du her.

Hormoner i overgangsalderen

Jeg er 59 år, og har brukt estradot 75 mikrogram plaster 2 gr pr uke i 18 år. Jeg begynte med plasteret etter at jeg måtte fjerne min livmor. I tillegg har jeg også migrene og bruker maxalt ved behov. Da blodtrykket var noe høyt ble jeg satt på pranolol, også med tanke på at det kunne være forebyggende for migrenen. Det jeg lurer på er om det nå er på tide å starte en nedtrapping på estradot? Vil jeg gradvis komme i overgangsalder da? Og i forhold til eventuelle tørre slimhinner som da vil komme, hva vil du anbefale da?

Svaret til Mette Moen finner du her.

Mulig endomtriose?

I fjor sommer (2015) opplevde jeg en mer smertefull menstruasjon enn vanlig. Jeg tenkte ikke så mye over dette i og med at det har skjedd et par ganger før og gått over til neste gang. Men den gangen gjorde det bare ikke det. Smertene kom tilbake like sterkt ved neste mens, og selv om jeg tok tre naproksen så kunne jeg likevel kjenne smerter. (...)

Les resten av det lange innlegget og svaret til Moen her.

Illeluktende utflod

Jeg har de siste to ukene slitt med en illeluktende og tyntflytende utflod som startet rett etter siste menstruasjon. Uansett hvor mye og godt jeg vasker meg der nede, er lukten der like etterpå. Dette synes jeg er veldig skjemmende, for det første føler jeg lukten kan kjennes på god avstand og for det andre har jeg nylig fått en ny kjæreste som jeg ikke tør være intim med pga dette problemet. 

Jeg har prøvd en soppkur uten at det har hatt noen effekt og lurer derfor på om det er noe annet jeg kan prøve? Kan det være jeg har fått bakteriell vaginose? Jeg har hørt at det er noe som kan gå over av seg selv, men jeg vet ikke hvor mye lenger jeg takler å gå rundt og føle meg ekkel og illeluktende. Håper du har noen gode råd til meg! Hilsen bekymret jente, 23

Les svaret til Mette Moen her.

Svangerskap etter lapraskopi

Jeg fikk utført lapraskopi på grunn av svangerskap utenfor livmoren. Den ene egglederen ble fjernet. Hvor stor sannsynlighet er det for å bli gravid på nytt? Og hvor lenge bør vi vente før vi prøver å bli gravid på nytt? Den ene legen på sykehuset sa vi burde vente i to måneder, den andre sa seks... Hva mener du? Jeg vil jo at kroppen skal være ordentlig grodd, men samtidig vil jeg ikke kaste bort tid. Jeg er 38 år.

Les svaret til Mette Moen her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning