Sykdom hos kjendiser

Hvilken sykdom har kjendisene?

De får ros for sin åpenhet - men vet du hvilken sykdom de har?

Hvilken sykdom har kjendisen?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Aktuelt fra Helseleksikonet.no

Alle kan bli syke - og sykdom skiller som kjent ikke mellom Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

Vi har laget en quiz med ti norske og internasjonale kjendiser som har valgt å være åpne om sykdommen sin. Vet du hvilken sykdom de har, eller har hatt?

At kjente skuespillere, artister og TV-personligheter står frem med diagnosene sine kan være til stor støtte for andre som opplever eller har opplevd det samme.

Hagen, Stordalen og Olset

Finansmannen Stein Erik Hagen fikk kreft i 2011, og har siden bidratt med åpenhet og økonomisk støtte omkring den kreftformen han ble rammet av.

Gunnhild Stordalen, som fikk en alvorlig diagnose i fjor høst, har også fått mye ros for sin åpenhet. Stordalen ble behandlet på et sykehus i Nederland, men nå er behandlingen tilgjengelig også i Norge. Overlege ved Oslo Universitetssykehus, Øyvind Midtvedt, mener Stordalens åpenheten rundt sykdommen har fått fortgang i prosessen med å tilby denne behandlingen til pasienter med samme sykdom som Stordalen også i Norge.    

- Det er mye takket være Gunhild Stordalens åpenhet at prosessen med å tilby denne behandlingen nå er godt i gang også i Norge. Hennes eksempel har utvilsomt vært en pådriver for at vi i fagmiljøet kan få gjennomslag for denne behandlingsformen, sier legen til Aftenposten.

En annen profilert nordmann som denne våren har snakket mye og åpent om sykdommen sin, er NRK-programleder Carina Olset, som har blitt hyllet for måten hun har fortalt om fordøyelsessykdommen sin på.

Også internasjonale kjendiser deler. Blant annet har både Brooke Shields og Catherine Zeta-Jones har flere ganger snakket offentlig om sine psykiske lidelser.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning