Lyver om trening og alkohol

Du kan juge på deg gode treningsvaner og fem om dagen på jentevorspielet - men det kan lønne seg å være ærlig mot legen din.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

De fleste av oss har kanskje en eller gang dratt en hvit løgn for fastlegen vår. Enten om det gjelder hvor mye vi trener eller hvor mye vi røyker.

Tripler drinkene

Og trodde du at du lurte legen, er det heller du selv som har blitt lurt. De fleste leger vet nemlig at du lyver, og legen legger på og trekker fra der han eller hun syntes det ser best ut, skriver nettstedet Msnbc.com.

- Vi leger har en tommelregel vi følger. Uansett hvor mye pasienten sier hun eller han drikker, ganger vi det med tre. Sier de at de drikker to drinker hver dag, tar vi utgangspunkt i at pasienten drikker seks drinker om dagen, sier en familielege i Milwaukee, USA, Bruce Rowe.

Forskere har funnet ut at mer enn halvparten ikke tar medisinen de sier de tar. I tillegg overdriver vi hvor mye vi trener og underdriver om hvor mye vi drikker alkohol.

Prøver å være friskest og flinkest

Hvorfor vi blir så fristet til å lyve kan være fordi vi er litt for flaue for å si sannheten. Men også omgivelsene kan ha litt av skylden.

- Du sitter der naken i en lang kjole, og en litt småstresset lege i uniform står og kikker på deg. Det er kanskje ikke så rart om det er vanskelig å være hundre prosent ærlig, sier psykiater Charles Sophy til Msnbc.com.

Han legger til at pasientene ofte vil være den flinke pasienten i legens øyne, noe som bare kan bidra til misforståelser.

- Hvis ei jente lyver om at hun røyker, og legen skriver ut en resept på p-piller kan det føre til at jente blir mer utsatt for blodpropp, sier Sophy.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning