Doktor Online

Her er de mest populære debattene fra forumet

Bonusbarn, utro på ferie og sykemeldt på jobbjakt.

NETTFORUM: På Doktor Online diskuteres både små og store problemer - helt anonymt.
NETTFORUM: På Doktor Online diskuteres både små og store problemer - helt anonymt. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

I forumet på Doktor Online diskuteres en rekke emner relatert til kropp og helse. Noen spørsmål krever bare et enkelt svar, andre spørsmål engasjerer stort, og gir lange, gode debatter.

Her har vi samlet noen av de debattene som har engasjert mest de siste to ukene.

Vil du lese mer? Forumet til Doktor Online finner du her.

- Ikke akkurat noen bonus med bonusbarn

"(...) Føler at jeg må akseptere ting hos samboers sønn som jeg ikke aksepterer av egne barn for å "beholde freden" i huset. Jeg er også fullstendig klar over at dette ikke bare er samboer sønns sin feil, men at samboer må ta endel av "skylden". De ukene samboer sønn er hos oss kjenner jeg at jeg er deprimert og tidevis ønsker meg ut av forholdet.

I løpet av de ukene samboer sønn er hos oss kan det være at jeg og samboers sønn ikke veksler en eneste setning. Jeg unngår for det meste å være i samme rom som han, og trekker meg heller tilbake. (...) Noen som har vært i samme situasjon og har råd?"

Les hele innlegget, og svarene trådstarter får. Har du liknende erfaringer?

Utro på ferie, angrer ikke

"Ja, nå har jeg vært utro på ferie. Jeg er glad jeg var det og hadde en god opplevelse om at jeg kan ha det godt igjen! Han var en gentleman og jeg hadde bra sex"

Les hele innlegget, og debatten her.

Trekke seg, eller stryke?

"Jeg forsøker så godt jeg kan å komme meg gjennom utdannelsen, men er redd jeg kommer til å gi opp på målstreken, slik jeg har gjort med så mye før. Jeg klarer ikke se poenget særlig godt heller når jeg ikke skjønner hvem som skal ansette meg til å gjøre noe som helst. Det hjelper liksom ikke å komme igjennom utdannelsen dersom man uansett ikke vil få seg en jobb.

Det er også en reell stor fare for at jeg kommer til å stryke på dette siste arbeidet, og det er vel kanskje bedre å gi opp enn å måtte forklare et stryk på en stor oppgave? Jeg er rådvill og vet ikke hva jeg skal gjøre."

Hva mener du, er det bedre å trekke seg to uker før eksamen, enn å fullføre, men stryke? Debatten finner du her.

Å GI OPP: - Det er vel kanskje bedre å gi opp enn å måtte forklare et stryk på en stor oppgave? Jeg er rådvill og vet ikke hva jeg skal gjøre, skriver en bruker på Doktor Online.
Å GI OPP: - Det er vel kanskje bedre å gi opp enn å måtte forklare et stryk på en stor oppgave? Jeg er rådvill og vet ikke hva jeg skal gjøre, skriver en bruker på Doktor Online. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

Kvalm av forelskelse

"Jeg er forelska i en på jobben, og det ser ut til at han liker meg også. Han har invitert meg med på ting, og han virker glad for at jeg takket ja. Problemet er bare at jeg har angst, og den viser seg først og fremst i form av kvalme. Blir kvalm av å tenke på at vi skal finne på noe sammen.

Har slitt med angst i flere år, og den viser seg først og fremst i slike situasjoner. Blir nervøs/kvalm av andre ting også, men når det kommer til forelskelse/kjærlighet, er det aller verst. Begynner å tro at jeg er redd for å bli kvalm, og dermed blir jeg det. Er utrolig sliten av å ha det på denne måten. Er det noen andre som har det på samme måte, og som har noen innvendinger/tips å komme med?"

Noen som har det på samme måte som kan hjelpe kvinnen? Les rådene hun får her.

Stesønn som stjeler

"Har i de siste månedene oppdaget at min stesønn både stjeler og lyver. Han har bla tatt penger fra oss, brukt et kredittkort for flere tusen, han stjeler brus og godteri enda han vet han ikke har fri tilgang til dette. Men i dag oppdaget jeg noe som jeg ikke aner hvordan jeg skal takle. Fikk en innskytelse til å sjekke rommet hans, og da fant jeg følgende: mitt undertøy, min datters bh, mine strømper og strømpebukser + at han hadde hentet privat "leketøy" som jeg hadde gjemt på mitt rom.

Det er en skikkelig ekkel følelse å vite at han har sneket seg rundt og åpnet alt av skuffer og skap, det føles som et overgrep mot mitt innerste privatliv. Han er ikke hos oss denne uken, men når han kommer må han jo konfrotneres med dette. Usikker på hvordan jeg skal gå frem. Har dere noen råd?"

Stemoren får både pepper og støtte. Les hele innlegget og svarene her.

Alternativ konfirmasjonsfeiring

Trådstarter har litt kompliserte familieforhold, og lurer på hvordan hun skal feire familiens konformant når den tid kommer.

"(...) Går det an å bestille bord på en fin restaurant og gå ut og spise en bedre middag, bare vi 9, og ferdig med det? Eller er det rart? Hva da med kaker osv. etterpå? Har som sagt ikke lyst til å ha noe hjemme. (...) Jeg vil jo at barnet mitt skal få et mest mulig tradisjonelt konfirmasjonsselskap, men syns dette blir litt vanskelig. Noen som har erfaringer fra noe lignende?"

Har du feiret konfirmasjon på alternativt vis, eller vil du lese de andres råd til trådstarter? Innleggene finner du her.

Hva må til for at en jente kalles tøs i dag?

"Jeg er en singel jente på 28 år og tenner faktisk på å være det. Jeg har gjerne sex med flere partnere i løpet av en måned (...)

Så altså, helt ærlig nå, både gutter og jenter; er jeg er "tøs"? Og hva mener dere må til for at en jente kan kalles "tøsete" i dag?"

Hva mener du?

Kleskoder på seminar

ORDBRUK: Hva skal til for at ei jente kalles tøs i dag?
ORDBRUK: Hva skal til for at ei jente kalles tøs i dag? Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

"Jeg har meldt meg på et fagseminar som skal vare over flere dager. Jeg pleier vanligvis ikke melde meg på slike på grunn av at jeg ikke er så sosialt sterk. Dette seminaret er likevel om et så spennende tema at jeg valgte å melde meg på på tross av alt. Nå lurer jeg på hva som er vanlig å ha på seg i slike sammenhenger. Alle forslag mottas med takk."

Noen som har erfaringer de vil dele? Her kan du svare.

Er jeg for hårsår?

"Jeg lurte på om jeg har rett til å føle meg litt støtt når andre ler av mine bekymringer? Jeg er en bekymret sjel, og bekymrer meg for det meste. Stort sett holder jeg mine bekymringer for meg selv. Jeg er ikke en person som går rundt og snakker om dette til alle.

Innad i vennegjengen er det imidlertid slik at de fleste snakker en del om sine klager og bekymringer. Dette synes jeg er helt i orden og forsøker å hjelpe og støtte så godt jeg kan. Imidlertid har jeg følelsen av at hver gang jeg deler noen av mine bekymringer blir disse ledd bort. Jeg får alltid beskjed om at ting alltid ordner seg for meg og at jeg på langt nær har det så vanskelig som dem. (...)

Er jeg for hårsår?"

Les hele innlegget, og delta i debatten her.

Sykmeldt søker ny jobb

"Jeg har satt opp sjefen min som referanse når jeg har søkt jobb. Har hun plikt til å opplyse om at jeg per nå er sykmeldt? Og i tilfelle av hvilken grunn? Vil det se dumt ut om jeg setter opp en kollega istedenfor sjef som referanse neste gang?

Og, i tillegg, er det smart å lyve om at man har vært i en arbeidskonflikt? Spørsmålet kommer jo opp på alle intervjuer, og jeg blir sett på som en oppvigler om jeg svarer ja på spørsmålet om at man har vært i en konflikt"

Noen som har noen gode råd til jobbsøkeren? Les hele debatten her.

Les også:

Se flere debatter fra forumet her.

Hudlegen svarer om sol, føflekker og hudkreft.

Forum: - Kan jeg ha klamydia?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning