Gratis svar fra ernæringsfysiolog

Ernæringsfysiologen svarer deg gratis

Spør om kosthold, ernæring og vektmestring.

GRATIS ERNÆRINGSFYSIOLOG: I forumet på Doktor Online kan du stille spørsmål til vår ernæringsfysiolog Randi Vassbotn Norheim.
GRATIS ERNÆRINGSFYSIOLOG: I forumet på Doktor Online kan du stille spørsmål til vår ernæringsfysiolog Randi Vassbotn Norheim. Foto: Foto: Petter Berg/montasje
Publisert Oppdatert

I forumet på Doktor Online kan du stille spørsmål helt gratis til vår ernæringsfysiolog Randi Vassbotn Norheim. Du er helt anonym, og hun svarer som regel i løpet av kort tid.

Randi Norheim svarer på spørsmål relatert til kosthold, ernæring og vektmestring.  

Forumet for ernæring og vektmestring finner du her. I forumet kan du også få gratis hjelp av gynekolog og psykiater.

Her er noe av det ernæringsfysiologen har fått spørsmål om i år:

Kosthold for vonde ledd?

"Jeg er en kvinne i 40-årene som trener en del. I de siste årene har jeg merket at knær og hofter er blitt stivere. Jeg har aldri vært myk i kroppen, men har alltid hatt et høyt aktivitetsnivå med lange gåturer, sykling og aerobictrening. Nå leser jeg stadig om diverse kosttilskudd som skal hjelpe for det ene og det andre - men er det noe jeg kan spise mer av for å hjelpe leddene mine hvis det jeg merker nå er alder og slitasje? Jeg vil gjerne har et sunt kosthold uten for mye piller."

Les svaret til ernæringsfysiologen her.

Forbrenning med sekk på ryggen

"Si man veier 50 kg og går tur med en sekk på 20 kg på ryggen. Vil man forbrenne ca like mye som om man veide 70 kg og gikk uten sekk?

En som veier 70 kg vil kunne ha mer muskelmasse enn en på 50 kg slik at det blir "lettere" å bære den totale vekten, men det betyr at en på 70 kg vil kunne gå raskere og dermed ha høyere intensitet på treningen?"

Les svaret til ernæringsfysiologen her.

Kyllingkjøttdeig usunt?

"Er kyllingkjøttdeig usunt siden det er farse? Eller er det greit en sjelden gang?"

Hva tror du? Les svaret til ernæringsfysiolog Randi Norheim her.

Banan og sunne pannekaker

"Min PT vil at jeg skal lage sunne vafler/pannekaker av egg og banan, mens hjertesykepleier sier jeg må holde meg unna egg og at banan har de enda ikke funnet noe sunt ved.. Hva er riktig?"

Les svaret til ernæringsfysiologen her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning