Doktor Online:

Fikk du med deg disse debattene?

Her er de mest populære trådene fra forumet på Doktor Online i januar.

DEBATTER: Det blir mange debatter i forumet på Doktor Online i løpet av en måned. Vi har funnet de beste for deg.
DEBATTER: Det blir mange debatter i forumet på Doktor Online i løpet av en måned. Vi har funnet de beste for deg. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

På Doktor Online går debattene om både små og store tema. Noen tråder er mer populære enn andre, og her har vi samlet de mest leste for deg.

5:2-dietten

" Var det noen som så dokumentaren "Spis, fast, lev lengre" på NRK? Meninger? Den går ut på å faste 2 valgfrie dager i uka, mens man spiser normalt de andre dagene. På fastedagene har man også lov til å spise et lite måltid. Fikk lyst til å prøve, men er usikker på hvor bra det er og skulle gjerne målt en slags effekt. Trenger ikke å slanke meg, har aldri vært overvektig, ønsker bare å gjøre noe som er bra for kroppen. Hvordan går man frem for å teste om dette fungerer? Hvordan får man for eksempel testa hvor stor fettprosent og hvordan kolesterolet er før man begynner?"

Den nye 5:2 dietten var den aller best leste debatten på Doktor Online i januar.

Les om brukernes meninger og erfaringer her.

Sjalusi

"Jeg lurer på om jeg bør oppsøke en psykolog for å finne ut om jeg er ubegrunnet sjalu eller om jeg burde trekke meg ut av forholdet for det beste for begge to"

Brukeren reagerer på at kona ikke tar telefonen når hun er på jobbtur, og han har tatt henne i å lyve åpenlyst.

Har du et godt råd til mannen? Her finner du hele debatten

©Eric Audras/6PA/MAXPPP ;
ILLUSTRATION SUR L'AMITIE
©Eric Audras/6PA/MAXPPP ; ILLUSTRATION SUR L'AMITIE Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

Diett og besøk

"Det er jo blitt så vanlig å gå på diett, så jeg lurer på hva dere gjør når dere er på besøk? Jeg ønsker å gi kroppen det den trenger og har godt av, men jeg vil ikke at mitt kosthold skal bli et sosialt problem. Er det slik at de fleste spiser sin egen mat hjemme og spiser det de blir tilbudt borte?"

Her er det delte meninger blant debattantene. Noen mener det er uhøflig å ikke spise detman blir tilbudt, andre mener man må ha respekt for at folk slanker seg. Hva mener du?

Les alle innleggene her.

Aspberger

"Hvordan forklare til en 11 og 13 åring hva asPergers er? Har nær familie (søskenbarn) som har fått denne diagnosen. ( Bor langt unna) Men trenger tips og råd å forklare dette til barna mine.. Skjønner jo knapt selv hva aspergers er.."

Flere av brukerne som svarer har selv Aspberger. Les de gode rådene her.

Sunn kveldskos...

"... som man ikke blir tykk av"

Mange gode forslag fra de andre brukerne på Doktor Online - og noen dårlige forslag...

Se innleggene her, og kom med dine egne forslag.

Sliter med å akseptere diagnose

"Jeg har fått diagnosen emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse etter halvannet år i behandling. Helt i starten fikk jeg en komplekst PTSD diagnose som har vært veldig treffende og riktig. Denne emosjonelle ustabiliteten har jeg selv ønsket å bli utredet for, og etter en utredning på personlighetstyper fikk jeg satt denne diagnosen. Jeg angrer!! Jeg vet hvor stigmatiserende diagnosen er, og alt som er "typisk" for "sånne som oss (...)"

Les hele innlegget, og alle de støttende svarene her.

Lykkelige horer

"Finnes det lykkelige horer? Ut fra hva man leser i avisen gjør det det. Jeg har litt problemer med å forstå det. Kan noen forklare meg?"

Brukerne er uenige, delta i debatten her.

Ungdom som sliter

"Hvor går grensen for syk/frisk hos ungdom. Hva er normale tenåringsplager, og når bør de få hjelp av profesjonelle/psykolog?"

Les svarene til den bekymrede moren her.

Må man gå i en begravelse?

BEGRAVELSE: Må man gå i en begravelse til noen man ikke liker?
BEGRAVELSE: Må man gå i en begravelse til noen man ikke liker? Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

"Hvis det er en person som man er lettet over at er død. Hvis det er en person som har gjort en såpass mye vondt at en har hatt veldig liten kontakt. Hvis man hadde et elendig forhold til vedkommene og mange vet det. Hvis man rett og slett ikke har lyst til å gå i en begravelse og høre mange gode ord og taler om en person som man har sett helt andre sider av. Hvis man rett og slett ikke har lyst til å gå i den begravelsen. Må man da gå? Bare fordi familie og slekt forventer at man går?"

Noen mener ja, noen mener nei. Les tråden her.

Barn og nye kjærester

"Jeg lurer litt på hvordan dere med nye kjærester har gått frem når det gjelder barna. Jeg har tenkt at jeg må gå veldig forsiktig frem når det gjelder den yngste som fortsatt bor hjemme. De eldste som har flyttet hjemmefra er glade på mine vegne, men de har ikke truffet han enda og tenker vente til vinterferien, hvis vi fortsatt holder sammen. Den yngste kommer på sikt til å få mer med han å gjøre, men jeg vil gå veldig forsiktig frem, da faren hennes kjørte frem som en bulldoser og det var veldig lite lurt. Likevel er det slik at hun aksepterer mindre i fra meg. Sannsynligvis fordi hun er attpåklatt og at det har vært mye bare oss to de siste årene"

Les resten av innlegget, og de andres erfaringer her.

Hun truer med selvmord

"Han (18) tør ikke gjøre det slutt, fordi hun (16) truer med å ta livet sitt. Hva råder man en gutt på 18 år i en slik situasjon? De har vært sammen ett år, og nå orker han ikke mer. Men han tør ikke gjøre det slutt fordi han er redd for at hun skal ta livet sitt"

Psyiater Nils Håvard Dahl er en av dem som har engasjert seg i denne debatten. Les alle innleggene her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen