Derfor er IKEA- og Statoil-pølsene så billige
Er de langt dårligere kvalitet?

(SIDE2):TV 2s «Matkontrollen» tar denne uken for seg hvorfor en pølse på Statoil koster 10 kroner og en pølse på IKEA kun fem kroner.
Hva er det med disse pølsene som gjør dem så utrolig billige? Er de rett og slett av vanvittig dårlig kvalitet?
En ting er sikkert. De er mye kortere enn pølser du kjøper i butikken.
- Finsbråten sin smaker klart bedre, og Ikea sin er dårligst på smak, sier pølsemaker Daniel Byskov til «Matkontrollen». Derimot kan han konkludere med at kjøttinnholdet i pølsene er omtrent likt, skriver TV 2.no.

Kan det så være at man handler bedre på en fullere mage? Eller at man rett og slett lokkes til å handle mer enn bare pølse?
Statoil og IKEA innrømmer at det er begge deler.
- Vi tjener litt penger, men det er ikke det som er det viktigste for oss, det viktigste for oss er den hele handleopplevelsen, sier Ikea food-sjef, Evy Johansen til matprogrammet.

- Vi trengte flere tilbud for å skape trafikk inn på Statoil-stasjonene, og fant ut at pølsen er det mest attraktive varmmatproduktet i bensinstasjonbransjen, og ville satse på det, sier kommunikasjonsdirektør Pål Heldaas i Statoil.
Matkontrollen sendes torsdager klokka 20.00 på TV 2