Test av Helly Hansen Atlas Jakke og bukse

Behagelig i skibakken

TEST: God vinterbekledning – spesielt om du skal stå på alpinski.

BEVEGELSE: Både jakken og buksene er av HellyTech O2 yttermateriale med 4-veis stretch, som sammen med god passform gir plagg med god bevegelsesfrihet.
BEVEGELSE: Både jakken og buksene er av HellyTech O2 yttermateriale med 4-veis stretch, som sammen med god passform gir plagg med god bevegelsesfrihet. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Helly Hansen, Atlas Jakke og bukse

Helly Hansen AS, tlf 69 24 90 00, www.hellyhansen.com,

Pris jakke: 4999,-

Pris bukser:1395,-

Materiale: Helly Tech O2, 4-veis stretch, Thinsulate Flex isolasjon

Vanntetthet/pusteegenskaper: 20.000 mm vannsøyle/ 20.000g/m2/24t

Vask: 40 grader

Del

Vi anbefaler normalt å følge skallprinsippet når det gjelder bekledning, men nå på vinteren og til enkelte aktiviteter kan det være meget behagelig med ytterklær som isolerer og beskytter mot snø, regn og vind.

De siste fire månedene har vi hatt dette settet fra HH inne til test. Dette er et sett som er spisset mot aktiviteter i alpinbakken, men spesielt buksene har vi også brukt til andre aktiviteter gjennom vinteren. På grunn av isolasjon i setet og på knærne er den godt egnet og behagelig i bruk på kalde dager.

Både jakken og buksene er av HellyTech O2 yttermateriale med 4-veis stretch, som sammen med god passform gir plagg med god bevegelsesfrihet.

Isolasjonsmaterialet som er bruk, Thinsulate Flex, har også 4-veis stretch. O2 har gode egenskaper med tanke på puste- og vanntetthet.

Jakken

Jakken har et ganske kroppsnært snitt, grei lengde i front og noe forlenget ryggstykke. Halsen har en behagelig avtakbar isolasjonskrage, kragen sitter godt inntil og har god høyde. Avtakbar hette som rommer hjelm, men den dekker litt dårlig på sidene og kunne hatt noe bedre justeringsmuligheter.

Ermene har grei lengde, godt formsydde, Reccobrikke på høyre overarm, har isolerende mansjetter med tommelfingerhull, to-veis glidelås for lufting under armene og lomme på venstre underarm til heispass. To lave frontlommer og en utvendig brystlomme - alle med vannavvisende glidelåser og grei størrelse.

Pusseskinn til briller i brystlomma. Glidelåsen i front er av vindbeskyttet type og har en god, utvendig vindklaff. Alle glidelåser er fra YKK. To innvendige lommer med glidelåslukking - den ene stor nok til f.eks skibriller.

Fast snøskjørt som kan gjemmes bort i en langsgående glidelåslomme. Selv om denne lomma kan lukkes ved hjelp av borrelåspunkt når snøskjørtet er i bruk, er vi ikke helt fornøyd med denne løsningen da en kan få en del snø i denne lomma om en tryner skikkelig i løssnøen. Om en ikke fester borrelåsene for å unngå dette henger denne fliken ned under jakkekanten bak - ikke spesielt stilig.

Her burde HH funnet en annen løsning, og vi har allerede fått tilbakemelding fra HH om at de jobber med en bedre løsning på denne lommen til snøskjørtet.

Buksene

Buksene har en generelt god passform. Grei høyde i livet i front og noe høyere bak. Noe formsydde knær. Isolert på knær og i setet - behagelig. To frontlommer med mikrofiber - behagelig til valne fingre. Lufteskår på utsiden, bak på lår. Alle glidelås av YKK vannavisende type.

Faste snømansjetter med gummiering helt nederst slik at de sitter godt rundt skoene. Krok til å feste i f.eks snøring på sko.

Kraftig beskyttelse på innsiden av leggen for beskyttelse mot slitasje fra f.eks stålkanter på ski.

Borrelåsstramming i livet og Reccobrikke nede på høyre fot. To beltehemper på framsiden, men ingen rundt på sidene eller på baksiden - ikke spesielt praktisk. Antall beltehemper skal være utbedret på de buksene som er i produksjon nå.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning