- Alle trenger muskelmat

Spis deg sterk med bananmuffins og sjokoladekjeks.

FØLGER DRØMMEN: Kristine Weber jobber nå fulltid som blogger og forfatter.
Publisert

(SIDE2):  - Det er mange som tror at såkalt muskelmat er kun for de som trener, men det er vel så viktig for de som ikke trener. Proteiner er noe mange får i seg litt for lite av, og det er noe vi alle trenger for å både bevare og bygge muskelmasse, sier Kristine Weber til Side2.

Hun er tidligere norgesmester og nordisk mester i bodyfitness, og i dag jobber hun fulltid med bloggen Kriweb.no der flere tusenvis av lesere er innom daglig for å få inspirasjon til sunne og proteinrike matretter. Her skriver bloggeren hovedsaklig om kosthold og trening.

STERK: Denne dama er både norgesmester og nordisk mester i bodyfitness.

Hjemmelaget muskelmat

Nå er Kristine aktuell med sin tredje bok «Kristines muskelmat» og forfatteren forklarer at boka inneholder smakfull og proteinrik mat som gir en sunnere, sterkere kropp.

Her finner du blant annet oppskrifter til fristende gulrotmuffins, havrecookies og lompetoast - alt laget at sukkerfrie, glutenfrie og proteinrike ingredienser.

- Proteinrikt betyr rett og slett litt mer proteiner enn de andre næringsemnene. Proteiner får du i så mange ulike former og matvarer, og bestemmer du deg først for hva du vil spise, så er det enklere å gi dem hovedrollen og la grove karbohydrater, sunt fett og farger spille birollene.

Hun forklarer at det ikke bare handler om at oppskriftene skal være proteinrike, men at hun også har fokus på at maten er hjemmelaget, sunt, variert og fargerikt.

- Muskelmat for meg er hjemmelaget, sunn mat med fokus på proteiner og farger på tallerkenen.

Kristine har tidligere forklart til Side2 at hun fokuserer på proteinrik mat fordi det er mat til musklene. 

- Nå er det en gang sånn at vi nordmenn, og kanskje spesielt kvinner, er mye flinkere til å få i oss karbohydrater enn protein. Derfor er mitt mål å snu litt på ratioen her. Jeg har fokus på proteiner fordi det er mat til muskler, og for kvinner som mister en liten prosentandel av muskelmassen sitt hvert år etter fylte 40 år er det derfor ekstra viktig, uttalte hun i dette intervjuet.

AKTUELL MED NY BOK: Bloggeren Kristine Weber.

- Jeg er helt enig i at man ikke trenger å tilsette «ekstra» protein i det daglige dersom man spiser sunt og variert, og jeg har aldri drukket proteinshakes nettopp på grunn av det, sa den tidligere bodyfitnessutøveren samtidig som hun presiserte at proteinpulver ikke er farlig, men at det heller ikke skal erstatte vanlig mat.

Graviditeten førte til en stor omveltning i kostholdet

I sin nye bok gir Kristine oppskrifttips til både frokost, lunsj, middag og dessert. Selv har hun alltid sukrin gold, havremel, lomper og nøtter i kjøkkenskapet. I kjøleskapet finnes det alltid egg, avokado, karbonadedeig og mager kesam.

I september 2014 ble bloggeren mor for første gang og de siste bildene og teksten i boka ble gjort ferdig mens hun var høygravid. Graviditeten førte til at det ble noen endringer i kostholdet.

- Det var en stor omveltning å gå fra periodisk faste til å spise det jeg følte var hver eneste time, forteller Kristine.

- Og det var en av grunnene til at jeg fikk en del idéer til frokost og lunsj, for det ble plutselig de viktigste måltidene i løpet av dagen da jeg gikk gravid. Jeg var sulten i det øyeblikket jeg våknet, og fikk jeg ikke i meg mat fort nok overtok kvalmen.

Har du et godt mattips til søtsugne, gravide damer?

- Lomper med smør, sukrin gold og kanel!

Kristines Chocolate chip protein-cookies

4 stk
60 gram sjokoladeproteinpulver
25 gram kokosmel
25 gram sukrin gold
2 ts kakaopulver
6-8 ss melk
50 gram sukkerfri sjokolade

Bland alle ingrediensene til en deig. Hakk sjokoladen i mindre biter og tilsett disse i deigen, og form til fire cookies. Avkjøl i kjøleskapet i cirka 30 minutter før servering.

Bananmuffins med sjokolade

4 stk
1 moden banan
1 egg
1 ss sukrin gold
ca 1/2 dl melk
30 gram havremel
1 ss vaniljeprotein
1 ss kokosmel
25 gram sukkerfri melkesjokolade

Mos bananen med en gaffen og pisk dette sammen med egget. Rør inn melk og tilsett tørrvarene litt etter litt. Tilsett mer melk hvis røren blir for tykk. Ha røra i muffinsformer og stek på 180 grader i cirka 14-15 minutter.

BANANMUFFINS med sjokolade.

Laks med kremet spinat og søtpotetchips

2 porsjoner
1/2 stor søtpotet
1 ss olje
2 laksefileter
2 håndfuller spinat
1/2 hvitløksfedd
en klype muskat
1/2 boks gresk yoghurt
salt og pepper

Skjær søtpoteten i staven og legg disse på et bakepapir. Pensle med olje, ha litt salt over og sett strimlene i ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter. Legg laksefiletene i en ildfast form med litt salt og pepper over, og sett dem inn i ovnen sammen med søtpoteten de siste 15 minuttene. Finhakk spinaten og rør den sammen med hvitløk, muskat og yoghurt. 

LAKS med søtpotetstaver og yoghurtdressing med spinat.