10 matvarer du ikke bør ha i kjøleskapet
Oppbevarer du disse matvarene feil?

(SIDE2): Visste du for eksempel at appelsiner trives best i romtemperatur, og at hvitløk blir fortere muggen i kjøleskapet?
For mange av matvarene som er på denne listen, vil smaken forringes ved oppbevaring i kjøleskap. Men noen av matvarene blir også lettere utsatt for mugg, ved kald temperatur.
Nettsiden 4allmindsandbodies har laget en liste over 15 matvarer mange feilaktig legger i kjøleskapet. Her får du ti av dem.
1.Tomater
Tomater mister mye smak dersom de oppbevares i kjøleskapet istdenfor på kjøkkenbenken. Grunnen er at den kalde luften stanser modningsprosessen. Den kalde luften virker også inn på konsistens og tekstur, og gjør de melne. Den beste måten å oppbevare tomater på er i en kurv eller en glassbolle på kjøkkenbenken.

2.Poteter
Det verserer misforståelse rundt det å oppbevare poteter i kjøleskap kontra på et kaldt sted. Det kalde miljøet i kjøleskapet gjør at stivelsen i poteten blir til sukker raskere enn du tror og du bør heller oppbevare potetene i en papirpose på et kaldt og mørkt sted (om du har et slikt sted, da..) Det er også bedre å ha poteter i papirpose enn plastikkpose da potetene får mer luft i en papirpose, og dette gjør at de ikke råtner like fort.
3.Hvitløk
For hvitløk gjelder det samme som for poteter. Dersom du oppbevarer hvitløken i kjøleskapet kan den lettere både spire og mugne.
4.Løk
Fuktigheten i løk gjør dem myke og etter hvert mugne om du har dem i kjøleskapet. Oppbevar dem heller på et tørt, kaldt og mørkt sted, og hold poteter og løk adskilt. Oppbevarer du dem sammen så råtner de nemlig fortere.
5.Avocado
Avocado er som kjent en vanskelig frukt å forholde seg til. Den er akkurat passe moden i et nanosekund, og ikke sjelden er det fort gjort å kjøpe en avocado som er brun inni, men som kjennes helt passe ut. Vel, hvis du har kjøpt harde og umodne avocado så kan du ha dem i en bolle på kjøkkenbenken, men dersom de egentlig bør brukes samme dag du har kjøpt dem, så sleng dem i kjøleskapet så holder de seg noen dager til.

6.Brød
Denne matvaren er det kanskje ikke så mange som putter i kjøleskapet, men heller i brødboksen? Men dersom du tenker at brødet holder seg bedre i kjøleskapet så er det viktig å få med seg at brødet bare blir tørt. Putt heller brød du ikke skal spise med en gang i fryseren, da bevarer brødet fuktigheten og når du tar det ut av fryseren så tin det sakte før du spiser eler putter skivene i risteren, for best mulig kvalitet.
7. Kaffe
Kaffe mister smak når den blir lagt i kjøleskapet og putter du kaffen i fryseren kan den ta smak av annen mat du har der. Ha kaffen heller på et mørkt kaldt sted.
8.Sitrusfrukter
Sitroner, appelsiner og lime bør oppbevares i romtemperatur, på kjøkkenbenken. Kald luft kan ødelegge kvaliteten på frukten. Ikke la fruktene ligge for tett heller, da de lettere råtner. Det kan være lurt å snu frukten litt nå og da, for lenger holdbarhet.

9.Suragurk
Agurker i lake er allerede konservert i eddik, så de trenger rett og slett ikke oppbevaring i kjøleskap. Dersom du allikevel liker dine agurker kalde, så kan du jo ha dem i kjøleskapsdøren så du får mer plass til mat som virkelig trenger kald luft i hyllene.
10.Salatdressing
Dressinger som er oljebaserte eller eddikbaserte kan stå på kjøkkenbenken, mens de som inneholder melk/fløte/majones/yoghurt selvsagt må stå i kjøleskapet.
Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook også!