Vognguide

Katrine Strøm: Teutonia kombi

Katrine Strøm, journalist og mamma til Aksel (7) og Agnes (4).

TYSK VOGN: Katrine ville kjøpt en brukt Teutonia kombi, helst med fire hjul.
TYSK VOGN: Katrine ville kjøpt en brukt Teutonia kombi, helst med fire hjul. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert
Da var det greit å ha et middels krigsskip av en vogn som bare behøvde å presse frem to hjulspor, i stedet for tre.

Da Aksel ble født bodde vi i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Vi fikk råd om å velge en kombivogn med en løs bag oppi, slik at vi kunne bære babyen opp til leiligheten uten å behøve å vekke ham.

Del

Et middels krigsskip

På Finn.no kom vi over en pent brukt Teutonia kombivogn med fire hjul, som virket solid og stødig, om enn litt bred. De fire hjulene skal også ha æren for at det ble daglige trilleturer året rundt, for snømåkingen i indre Oslo øst var det så som så med, oppdaget vi. Da var det greit å ha et middels krigsskip av en vogn som bare behøvde å presse frem to hjulspor, i stedet for tre. Aksel vokste ikke ut av den romslige softbagen før han var 5-6 måneder, og da vi var på ferie tok vi den også med som "reiseseng" fordi den var lett å flatpakke i en bag.

Ny vogn til barn nummer to

Det som til slutt tok knekken på vognen var en svakhet i krysset på understellet, og da vi sveiset sammen bruddet ble den vanskelig å slå sammen. Så da Agnes kom ble det ny vogn, denne gangen en Quinny Freestyle , som var prisgunstig og så sporty og fin ut. Litt tvilende valgte vi en trehjuling, og det er også mitt største ankepunkt mot denne vognen.

Tung å bære

Vi flyttet til et hus med plass til vognen på terrasse under tak, og valgte derfor en duomodell. Det fungerte fint, men det var klart tyngre å bære babyen i en "halv vogn" enn i en softbag, så det ble ofte til at vi vekket babyen i stedet for å løsne sovedelen fra understellet.

Farlige situasjoner

Quinnys dypvogn Dreami var også kortere enn Teutonia-liggedelen, og vi gjorde den derfor om til sittevogn tidligere for Agnes enn for Aksel. Problemet med akkurat denne vognen var at kombinasjonen nyvåknet, urolig barn og tre hjul ga noen farlige situasjoner, spesielt hvis den var vendt slik at barnet satt i kjøreretningen. I barnehagen nektet de etter hvert å la henne sove i den, fordi de var redde for at den ville velte hvis hun våknet uten at de fulgte med.

Ville kjøpt brukt

Skulle jeg kjøpt vogn i dag, ville jeg søkt på Finn etter en brukt Teutonia kombivogn, helst et par år gammel, brukt av ett barn. God tekstilkvalitet og stødighet gjør denne til et godt valg, spesielt hvis man ikke kjøper den til relativt stiv nypris.

God gammeldags trille

Alternativt ville jeg beholdt Quinnyen brukt som dypvogn, og supplert med en god, gammeldags trille med fire hjul, til den mer livlige småbarnsfasen. Husk at denne i så fall må kunne legge ned ryggen i tilnærmet vannrett posisjon for soving.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning