Ferie med familien

Verdens 10 beste strender

Lei norsk sommer? Reis hit.

IDYLL MED BARN: Langgrunne strender og skinnende sol er en sikker oppskrift på en vellykket ferie med barn.
IDYLL MED BARN: Langgrunne strender og skinnende sol er en sikker oppskrift på en vellykket ferie med barn. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Gi en spade, en bøtte og en strand til et lite barn, og ferien er reddet.

Kårer verdens beste strender - i 2010

For foreldrene skader det ikke at vannet holder minst tjue grader, at sola alltid skinner og at omgivelsene er postkort-idylliske. Eller at det er mer å finne på enn å bade.

Med disse tipsene fra erfarne reisearrangører kan du trygt ta med babyen på ferie.

Det brukerdrevne reisenettstedet Tripadvisor.com har kåret de beste strendene å besøke i 2010. Ikke en eneste europeisk strand når opp:

1. Providenciales

Providenciales er en øy tilknyttet Turks- og Caicosøyene. Besøkende hyller denne perlen i Karibia. En rolig atmosfære, kritthvite strender og turkist vann gjør dette til et sted du aldri vil forlate. Området er et eldorado for dykkere, men også ridning og romatiske turer i strandkanten anbefales.

- Vannet er så klart at du kan se bunnen - nesten som om du var i et svømmebasseng, skryter Mike Esposito, amerikansk blogger som har spesialisert seg på reisetips i Karibia.

Synes dere det blir for langt å fly ut av Europa, kan familieferie på Ibiza være et glimrende alternativ.

BEST PÅ STRANDFERIE: Providenciales er det beste stedet i verden for en strandferie, skal vi tro reisende som bruker Tripadvisor.com.
BEST PÅ STRANDFERIE: Providenciales er det beste stedet i verden for en strandferie, skal vi tro reisende som bruker Tripadvisor.com. Foto: FOTO: Turksandcaicostourism.com

2. Tulum, Mexico

En unik blanding av strandliv, arkeologi og landsbyliv er hva Tulum på østsiden av Yucatan-halvøya i Mexico byr på.

Du kan sole deg på de vakreste strender om dagen, for så å runde av dagen med moderne varianter av maya-massasjer og spa-behandlinger.

Og er du historisk intereressert, er det nok av levninger fra den tiden Maya-indianerne rådde grunnen i umiddelbar nærhet.

Ut og fly med barn i sommer? Her er tipsene som redder flyreisen.

3. Byron Bay, Australia

Fyrtårn, delfiner, hvaler og sjø-skilpadder finnes i vakre Byron Bay i New South Wales, Australia. Området er fortsatt sterkt influert av sin bohemske fortid, da hippier flokket til Byron Bay.

I dag kan du nyte den avslappede atmosfæren, og traske lykkelig rundt blant strender, barer, restauranter og dyreliv. Dykking, surfing og fallskjermhopping anbefales hvis du vil ha et adrenalin-kick.

Storbyferie er heller ikke å forakte med barn - vi guider deg til barnas Paris og barnevennlige Berlin.

- Siden Byron er blitt så populært blant turister, har kommersen og motkulturen måttet lære seg å leve med hverandre i en nokså harmonisk symbiose. Hele Australias alternative nettverk er representert her, men det er sannelig også pengefolka. Og kanskje er vi ikke egentlig så forskjellige, undret Rudiger Wasser, som selv driver Byrons alternative dvd-utleie, i et intervju med NTB Tema.

4. Cook Islands

"Det blir ikke mer avsides eller vakrere enn dette. Perfekte strender, dype jungler og korallrev," fremhever de som har vært der, ifølge Tripadvisor.

Rundt 20.000 mennesker bor på Cook-øyene i Stillehavet, og de fleste livnærer seg på de rundt 100.000 turistene som årlig besøker øygruppen. Likevel er det overhodet ikke masseturisme du opplever om du besøker en av de 15 øyene som utgjør Cook Islands.

5. Myrtle Beach, USA

Du trodde kanskje USAs beste strender lå i Florida eller California? Prøv heller Myrtle Beach i Sør-Carolina.

Myrtle Beach er en nydelig, familievennlig strand. Og blir store eller små lei av sol og bading, byr området på fornøyelsesparker, vannsport, golf og mye annet i nærheten.

Les også: Slik unngår du syke barn på reisen

6. Huatulco, Mexico

Myrtle Beach er en nydelig, familievennlig strand. Og blir store eller små lei av sol og bading, byr området på fornøyelsesparker, vannsport og golf

Med sine 36 strender og nydelige klima, er Huatulco perfekt for enhver solslikker. Området har dessuten stort fokus på økoturisme, populært blant de som ønsker en grønn samvittighet.

Huatulco er ikke overutviklet. Hotellene er bra, men ikke overdådige. Rafting og jungel-turer frister de som trenger en pause fra stranda.

7. Negril, Jamaica

Du kan selvfølgelig forlate stranden til fordel for krokodille-safari eller eller en ridetur, skriver Tripadvisor, men når hovedstranda heter "Seven Mile Beach", er det egentlig åpenbart hva som trekker turister til Negril.

Toppløsbading er ok for de som foretrekker det, og enkelte steder er ikke tekstiler påkrevd i det hele tatt.

8. Culebra, Puerto Rico

Culebra framstår på mange måter som en anti-turist-destinasjon. Her er ingen voldsomme resort-hoteller eller andre fargesprakende attraksjoner. De som likevel finner veien til Culebra, får fantastiske strender med hvit sand.

Vannet er perfekt for vindsurfing, stuping eller bare en dukkert. Om kvelden byr en tur gjennom gamlebyen på kulturelle og arkitektoniske opplevelser.

Samme hvilken av disse 10 strendene dere drar til, husk solkrem! Her er alt dere trenger å vite om barn og solkrem.

9. Boracay, Filippinene

Hold deg unna regntiden, og dette er et av de aller beste badeferie-stedene i verden. Yapak-stranden er berømt for sine hvite skjell.

White Beach er også blendende hvit, og stranda er viden kjent for den perfekte solnedgangen.

Balinghai føles mer avsides - optimalt for par på bryllupsreise. Strandområdet er lite nok til at du fint kommer deg rundt på en leid sykkel.

10. San Diego, USA

California kommer seg inn på Topp 10-listen med Mission Beach i San Diego, ikke langt fra grensa til Mexico. Her får dere også en klassisk fornøyelsespark og strandvolleyball-baner.

Eller kanskje du foretrekker å løpe eller sprade en tur langs straden. Når du har fått nok av sol og bad, er bar- og restauranttilbudet usedvanlig omfattende.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning