Test av stasjonsvogner

Ford Focus

Det kan lønne seg for småbarnsfamilier å ta en titt på de nye stasjonsvognene i denne bilklassen.

RIMELIG OG GOD: Ford Focus byr på herlige kjøreegenskaper.
RIMELIG OG GOD: Ford Focus byr på herlige kjøreegenskaper. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Plass i forhold til ytre mål

+ Kjøreegenskaper

+ Mye bil for pengene

- Plassforhold med bakovervendt barnesete

Dagens versjon av Ford Focus ble lansert i fjor. Focus regnes i størrelse og pris til kompaktbilene (også kalt Golf-klassen).

Tradisjonelt sett har kompaktbilene ofte vært litt for trange for småbarnsfamilier, men det kan lønne seg å ta en titt på de nye stasjonsvognene i denne bilklassen. Du kan spare 40 000 til 70 000 kroner sammenlignet med en mellomklassestasjonsvogn.

Har mye plass

Som stasjonsvogn har Focus blitt ganske voksen. Den ser ut som en litt krympet Ford Mondeo - men om den ikke er like rommelig innvendig som storebroren, har den mye plass i forhold til utvendig størrelse.

Bagasjerommet er oppgitt til 490 liter, og er dermed nesten på nivå med den større og dyrere Toyota Avensis. Også her vil du sannsynligvis få plass til barnevogna på langs i bagasjerommet.

Men kompaktbilen Focus er og blir kortere enn mellomklassestasjonsvognene. Målt mot større biler er Focus noen centimeter kortere i lengderetningen i kupeen - altså plassen du har til rådighet når du skal montere et bakvendt baksete og fortsatt få plass til en voksen i forsetet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen