Test av knekkebrød

Finn Crisp – 5 wholegrains

Testens vinner! Grovt knekkebrød med et høyt innhold av kostfiber.

TEST AV KNEKKEBRØD: Finn Crisp - 5 wholegrains.
TEST AV KNEKKEBRØD: Finn Crisp - 5 wholegrains. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 25,- hos ICA

200 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1550 kJ/370 kcal

Proteiner: 12 g

Karbohydrater: 56 g (hvorav sukker 1,7 g)

Fett: 6,9 g (hvorav mettede fettsyrer 1,2 g)

Kostfiber: 17 g

Natrium: 0,5 g

Ingredienser:

Helkornet rugmel (59 %), havrespon (9 %), helkornet hvetemel (5 %), helkornet havremel (5 %), helkornet byggmel (5 %), linfrø, vann, gjær, sesamfrø, helkornet bokhvetemel (2 %), salt, emulgeringsmiddel (E471).

Begrunnelse:

Testens vinner! Grovt knekkebrød med både rug, havre, hvete, bygg og bokhvete. Et høyt innhold av kostfiber. Inneholder verken tilsatt sukker eller palmeolje. Et meget godt valg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen