Er det den flate, eller den hullete siden av knekkebrødet som er opp?

Noen vil ha flatsida ned og fyller de noen og førti hullene (ja, vi har talt) med smør, kaviar eller prim. Andre sverger til flatsiden opp - de vil ha smøret sitt smurt tynt utover.

Analyseselskapet Visendi har gjennomført en meningsmåling for klikk.no, som viser at det norske folk er splittet i oppfattelsen av hva som er korrekt knekkebrødkotyme:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Målingen avdekker også demografiske forskjeller som noen vil mene er interessante:

* Nær 7 av 10 med inntekt under 200.000 kroner legger pålegget på den hullete siden.

* 6 av 10 kvinner legger pålegget på den hullete siden, mens et flertall av menn sverger til den flate.

* Aldersgruppen over 54 år er overrepresentert blant dem som foretrekker den flate siden.

Fattigmanssiden eller rikmannssiden?

Hvordan er det egentlig ment å være? Vi ringte den svenske knekkebrødprodusenten Wasa, som har holdt på siden 1919.

- Egentlig kan den som spiser knekkebrød gjøre som han vil. I Midt-Sverige, hvor de spiser mer knekkebrød enn noe annet område i Sverige, kaller de den flate siden for "fattigmannssiden" og den hullete for "rikmannssiden", forteller Karin Nilsson-Malmen, PR-konsulent i Wasa.

Selv om knekkebrødspiserne kan velge selv hvordan de snur på knekkebrødet, innrømmer Nilsson-Malmen at de ser på den ene siden som opp. Svaret finner du på emballasjen til knekkebrødene.

- Når vi tar bilde av produktene, legger vi dem med den siden vi regner som opp, nærmere bestemt den hullete siden, forteller Nilsson-Malmen, og forklarer bakgrunnen for disse famøse hullene.

- Da man lagde knekkebrød før i tiden, ble de stukket i eller prikket før steking, slik at de ikke skulle ese ut. Dette ble selvsagt gjort på den siden som lå oppover i stekeovnen, sier Nilsson-Malmen.

De som har laget knekkebrødet mener altså at siden med hull skal være opp.

LES OGSÅ:

Søk i 4000 oppskrifter

Skikkelig mat til turen

Frokostguide for barn

Norges beste pizza

=

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!