Test av knekkebrød

Wasa – Mineral plus

Trekk for tilsatt sukker.

TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Mineral plus.
TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Mineral plus. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 19,- hos Rimi

200 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1600 kJ/380 kcal

Proteiner: 15 g

Karbohydrater: 58 g (hvorav sukker 2 g)

Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 2 g)

Kostfiber: 10 g

Natrium: 0,5 g

Ingredienser:

Fullkornhvetemel (71 %), hvetemel, linsemel (5,6 %), sukker, gjær, sesamfrø (4,1 %), valmuefrø (1,9 %), hvetekimer, vegetabilsk fett, emulgator (mono- og diglyserid av fettsyrer), hevemiddel (natruimbikarbonat), salt. 71 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.

Begrunnelse:

Mineral plus er hovedsakelig basert på fullkornhvetemel, men inneholder også siktet hvetemel samt litt linsemel. Tilsatt sukker og trolig palmeolje trekker ned.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen