Test av knekkebrød
Wasa – Fiber balance
Wasa Fiber balance har testens høyeste fiberinnhold, men knekkebrødene er tynnere enn normalt.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 14,- hos ICA
230 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1450 kJ/350 kcal
Proteiner: 13 g
Karbohydrater: 48 g (hvorav sukker 2,5 g)
Fett: 6,5 g (hvorav mettede fettsyrer 2,5 g)
Kostfiber: 24 g
Natrium: 0,5 g
Ingredienser:
Fullkornrugmel (58 %), hvetekli, sesamfrø (8,1 %), havregryn (8,1 %), hvetekim, salt, gjær. 66 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.
Begrunnelse:
Grov rugknekkebrød som i tillegg inneholder hvetekli, sesamfrø, havregryn og hvetekim. Wasa Fiber balance har testens høyeste fiberinnhold. Tynne knekkebrød og dermed et noe lavt energiinnhold per knekkebrød, gjør at et hovedmåltid basert på Wasa Fiber balance muligens kan gi for lite energi for et aktivt barn i vekst.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.