Test av vognpose

TESTENS TAPER: Voksi Classic

Dårlig vannavstøtende evne. Ytterstoffet krymper i vask. Tungvint i bruk. Men også myk og varm, beskytter godt mot trekk.

Voksi Classic
Voksi Classic Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Publisert Oppdatert

OPPDATERT NOVEMBER 2012; HTS kaller tilbake Voksi-poser på grunn av en løs del som kan være farlig for barn å svelge. Gjelder Voksi-poser produsert i 2012, og altså ikke posene vi har testet.

Cirkapris: Kr 1999

Vask: Trekket kan vaskes på 60 grader, men ikke tørkes i tørketrommel. Ulldynen må renses.

Yttertrekk: Bomull.

Innertrekk: Bomullsflanell.

Fyllmateriale: Ulldyne.

LABORATORIETESTEN

Varmeisolering: Middels høy isolasjonsevne.

Vannavvisende evne: Middels god vannavstøtende evne før vask, redusert til bunnkarakter etter vask. Vannavvisende evne kan sannsynligvis restitueres ved å stryke på stoffet, ifølge hang-taggen fra «Bionic finish eco».

Endringer etter vask: Ytterstoffet krympet en del i lengderetningen, og det var litt upraktisk å legge ulldynen tilbake i ytterstoffet. Særlig vanskelig var det å træ gjennom snorene. Mye loing og nupping på både svart stoff og flanellsstoff etter vask.

Brennbarhet: Tar fyr på 3 sekunder. Ytterstoffet ulmer, flammen sprer seg langsomt til alle lag. Ulldynen i mellomlaget har en selvslukkende effekt.

BRUKERVURDERING

Pluss: God strammemekanisme rundt hodet. Beskytter godt mot trekk. Mulighet til å lage åpninger til seler. Posen virker myk, varm og behagelig for barnet, og gir inntrykk av kvalitet. Den kan brukes i flere årstider, avhengig av hvordan man knyter posen og hvilken dyne man har inni. Posen kan brettes ut og brukes som teppe.

Minus: Yttertrekket kan vaskes, men tungvint å måtte knyte opp alle knutene for å få av trekket. Mange tråder som skal knytes, kan gjøre at posen oppleves som litt komplisert og tungvint å bruke. Posene har seleåpninger som man selv må klippe opp. På denne måten unngår man unødvendige hull og varmetap, men noen kan imidlertid kvie seg for å klippe i posen. Stor og tung.

Totalkarakter: 65 av 100

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning