Test av Thermos Light and Compact

Thermos Light and Compact

Suveren termos - best i alle kategorier.

BEST I TEST: Termosen fra Thermos Light & Compact var best i alle deltestene.
BEST I TEST: Termosen fra Thermos Light & Compact var best i alle deltestene. Foto: FOTO: Petter Berg HM Foto
Publisert Oppdatert

Denne termosen er fra den originale produsenten av termoser (selskapet Thermos ble grunnlagt i 1904), derfor navnet Thermos.

Og originalen er definitivt best i denne testen. Den mørkegrå designen med rød logo er ikke spesielt rettet mot barn, men i denne testen er vi mest opptatt av kvalitet.

I lekkasjetesten er det bare en av seks testere som har observert noen dråper ved aktiv risting - ellers er termosene pottetette.

Ekstremt lite varmetap

Evnen til å holde på varmen er helt overlegen: 5 grader varmetap etter en time, 12 etter tre timer og 23 etter 8 timer. Termosen holdt godt over 70 grader etter 8 timer hos alle testerne, og 67 grader etter 12 timer!

I testen vår har varmetap, lekkasje og rengjøring telt 25 prosent hver. Thermos scorer også best i rengjøringstesten. Systemet med en helletapp som vippes opp og lang topp med riller gjør at termosen også er lett å vaske.

Brukervennlig og robust

Til sammen har opp mot ti barn prøvd termosene i denne testen. Barna syntes det var enkelt å åpne og helle av denne termosen, formidler testerne: "Lett å åpne, lett å lukke. Hvis toppen ikke er lukket manuelt, blir den dyttet ned automatisk når koppen skrus på".

For å undersøke hvor bra termosen står seg ved røff bruk, har vi latt den falle på ulikt underlag og fra ulik høyde, slik det fort kan skje for eksempel på tur med barnehagen. "Holdt seg godt i falltest. Litt bulk, men minst av de testede termosene. Like tett selv etter flere fall på hardt underlag", skriver en av testerne.

Alt i alt kommer Thermos svært overbevisende gjennom testen. Det er egentlig aldri tvil om terningkast 6.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning