TEST AV REGNTØY

Didriksons

Ligger hakk i hæl.

REGNTØYET FRA DIDRIKSONS kommer godt ut i testen.
REGNTØYET FRA DIDRIKSONS kommer godt ut i testen. Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Dette regnsettet tålte vanntrykket på fire av de fem stoffprøvene. Stoffet som var ved sømmen på skulderen ble gjennomtrengt av vann i testen, men først da vanntrykket nådde 970 cm (med feilmargin på 7 % i testen). Det er altså ikke sømmen som ikke tålte testen, men selve stoffet ved akkurat denne skuldersømmen i regnsettet. Vi har gitt Didriksons terningskast seks, men de må gi førsteplassen til Stormberg.

Pris: 899 kr

Størrelser: 80–140

Farger: Fem farger

SLIK BLE TESTEN UTFØRT:

Testen er gjort av et laboratorium hos Research Institutes of Sweden (RISE), for norske Foreldre & Barn. Laboratoriet har fått tilsendt sju regnsett som selges i norske butikker. Utvalget er populære merker for norske småbarnsforeldre.

Det ble utført tester på fem deler av stoffet på regnsettene. Tre av stoffdelene hadde sømmer på seg, og disse tre stoffdelene kommer fra området rundt sømmen på skulderen, rundt sømmen i siden og ved sømmen i baken. De to siste stoffdelene ble tatt fra andre steder på regnsettet, og disse stoffprøvene hadde ikke sømmer i seg.

Det ble brukt sterkt vanntrykk (opptil 1000 cm vannsøyle) for å se om stoffdelene tålte dette. Det destillerte vannet ble rettet mot tøyets rettside (altså ikke på vrangen), og vanntrykket ble økt med 60 cm i minuttet. Hvis tre dråper penetrerte tøyet eller sømmene ble resultatet avlest.

Det er viktig å merke seg at dette bare er en test av hvordan stoffet tåler vann med stort trykk. Da finner man graden av vanntetthet. Det er ikke tatt hensyn til noen andre kriterier, som slitestyrke eller rivestyrke, i denne testen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning