Test av pepperkakedeig 2015

Fria glutenfrie pepperkakedeig

Testens taper fordi den inneholder palmeolje.

FRIA GLUTENFRIE PEPPERKAKEDEIG: Her er det aller lavest innhold av sukker, men deigen inneholder mye salt og fett.
FRIA GLUTENFRIE PEPPERKAKEDEIG: Her er det aller lavest innhold av sukker, men deigen inneholder mye salt og fett. Foto: Foto: Petter Berg
Sist oppdatert

Ingredienser: Glutenfri hvetestivelse, sukker, vegetabilsk fett (palme, raps, kokos), vann, sirup, modifisert mais- og tapiokastivelse, krydder (kanel, ingefær, kardemomme, nellik), fortykningsmiddel: johannesbrød-, guartarakernemel/-gummi, pektin og E466, syllumfrøskall, bakepulver: bikarbonat, emulgator: lecitin (raps) og E471 (vei.), salt, aroma.

Energi: 1580 kJ/375 kcal

Fett: 14 g

Mettet fett: 8,3 g

Karbohydrater: 60 g

Sukkerarter: 23 g

Kostfiber: 2,5 g

Protein: 0,5 g

Salt: 0,5 g

Kommentar fra produsenten: - Fria bruker miljøsertifisert palmeolje, etter RSPO (Round table on Sustainable Palm Oil) kriterier for bærekraftig produksjon. Palmeolje er i bruk i noen produkter, hvor dens egenskaper er vanskelige å erstatte. I pepperkakedeigen bidrar den til en smidig deig. Vi arbeider for å forbedre våre produkter, og har som mål å fase ut palmeolje når vi finner en god erstatning, sier Mona Vestengen hos Helios–Alma Norge AS.

Denne saken ble første gang publisert 30/11 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også