Test av fiskeboller
Matmestern fiskeboller i kraft
Lite fisk og mye karbohydrater.
Vekt: 400 g (drenert)
(Kjølevare/i plastboks)
Inneholder: 45 % fisk (kvitlaks, hyse, Alaska pollock, Pacific Whiting), vann, tapiokastivelse, krydder (løkpulver, pepper, muskatnøtt, salt), modifisert potetstivelse, melkepulver, fløtepulver, rapsolje, myseprotein, potetstivelse, stabilisator (E420, E450, E451).
Næringsinnhold pr. 100 g fiskeboller:
Energi: 100 kcal/423 kJ
Protein: 9,0 g
Karbohydrater: 9,8 g
Herav sukkerarter: 0,0 g
Fett: 2,8 g
Herav mettede fettsyrer: 0,5 g
Kostfiber: Ikke oppgitt
Salt: 1,3 g
Vurdering: Et av produktene som kommer dårligst ut, først og fremst som følge av sitt lave innhold av fiskekjøtt (45 %) sammenlignet med de andre fiskebollesortene. I tillegg "unaturlig" tilsetning av myseprotein og relativt høyt innhold av karbohydrater.
Oppgitt pris er kilopris.
Denne saken ble første gang publisert 04/11 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.