Test av fiskeboller

Matmestern fiskeboller i kraft

Lite fisk og mye karbohydrater.

TEST AV FISKEBOLLER: Matmester fiskeboller i kraft.
TEST AV FISKEBOLLER: Matmester fiskeboller i kraft. Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert

Vekt: 400 g (drenert)

(Kjølevare/i plastboks)

Inneholder: 45 % fisk (kvitlaks, hyse, Alaska pollock, Pacific Whiting), vann, tapiokastivelse, krydder (løkpulver, pepper, muskatnøtt, salt), modifisert potetstivelse, melkepulver, fløtepulver, rapsolje, myseprotein, potetstivelse, stabilisator (E420, E450, E451).

Næringsinnhold pr. 100 g fiskeboller:

Energi: 100 kcal/423 kJ

Protein: 9,0 g

Karbohydrater: 9,8 g

Herav sukkerarter: 0,0 g

Fett: 2,8 g

Herav mettede fettsyrer: 0,5 g

Kostfiber: Ikke oppgitt

Salt: 1,3 g

Vurdering: Et av produktene som kommer dårligst ut, først og fremst som følge av sitt lave innhold av fiskekjøtt (45 %) sammenlignet med de andre fiskebollesortene. I tillegg "unaturlig" tilsetning av myseprotein og relativt høyt innhold av karbohydrater.

Oppgitt pris er kilopris.

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også