Barn og spising

Slik lærer de barna å spise

Først prøver de voksne, så viser barna hvordan det skal gjøres.

JETBIB: Kun voksne i denne reklamen for babymat-spiseredskap.
JETBIB: Kun voksne i denne reklamen for babymat-spiseredskap. Foto: SKJERMDUMP: Youtube
Publisert Oppdatert

Det er mye snakk om hva babyer kan og ikke kan spise. De fleste er enige om at fast føde er bra fra 6-8 måneders alder, for eksempel små biter av det beste barnebrødet.

Man vil gjerne få i de små noe sunt, selv om det kan kreve noen tiltak. Men så var det det å lære å spise - man går ikke rett fra krabbestadiet til fornemme spisevaner - bordskikk må læres.

Og selv med bordskikken på plass, kan det fortsatt hende småtten må lære seg å like maten.

Jet Bib Feeding system fra Thinkgeek er et snedig lite system som skal gjøre måltidet morsommere: smekke med landingsstripe og blinklys samt passasjerfly med en skje på nesen.

I denne hysteriske reklamefilmen er den nerdete spiseredskapen testet av voksne. Legg særlig merke til kollegenes blikk i slutten av videoen. God fornøyelse!

</p> </div>

Flybåren mat - i virkeligheten

Som reklamefilmen er inne på, kan JetBib også benyttes til å fore babyer. De rolige måltidene blir liksom ikke helt de samme etter dette:

</p> </div>

Godt næringsvett

Ikke alle barn sliter med spiselysten, som denne karen viser til fulle. Imponerende stor melon? Jepp.

Men også bra tiltak for å skjerpe appetitten hos den lille. Hva skal en som har så mye næringsvett med bordskikk?

</p> </div>

Surt er godt!

Hva skal man gi de minste når de begynner med fast føde? Nyere forskning har kommet fram til at babyer gjerne kan utsettes for sterke og sære smaker, fordi de da vil lære tidlig å like variert mat. Denne småtten viser tidlig sans for det sure: sitron er så godt at det er til å le seg skakk av!

</p> </div>

Litt for sein kveldsmat

Av og til kommer kveldsmaten i seineste laget. Denne jenta prøver så godt hun kan, men det er tøft når man er så trøtt. Det går i hvert fall mot en rolig legging for mamma og pappa:

</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/foreldre/foreldreogbarn/article716080.ece">- Aggressive barn er mammas feil</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/foreldre/foreldreogbarn/article709964.ece">Så høyt blir barnet ditt</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/foreldre/barnimagen/navn/article710831.ece">20 navn ingen bruker ennå</a> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning