Røde Kors, Telenor og BarneVakten

Steng mobilmobberne ute

Nå kan mobbernes telefonnummer blokkeres fra mobilen til barna dine.

MOBBEFILTER: ER barnet ditt plaget av mobbing på mobilen kan hjelpen være nær.
MOBBEFILTER: ER barnet ditt plaget av mobbing på mobilen kan hjelpen være nær. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Det er Telenor, Røde Kors og BarneVakten som har gått sammen om nyvinningen som kan gi barna dine en tryggere digital hverdag. Nå kan du nemlig slippe at mobberne plager deg gjennom mobiltelefonen. Det sier de tre aktørene i en pressemelding.

Det såkalte «mobbefilteret» blokkerer mobiltelefonen fra å motta bilde- og tekstmeldinger fra plageåndenes telefonnummer, og kan enkelt anskaffes gjennom Telenors kundeservice. Mobberne vil få en melding i retur hvor det står at han eller hun er blokkert fra mottakers telefon. Dersom man likevel vil se meldingene, lagres de i en egen e-postkonto på Telenors hjemmesider.

Over nyttår legger de tre aktørene ut på en skoleturné der 50 ungdomsskoler får informasjon om tjenesten. I tillegg har også VGs nettsamfunn Nettby kommet på laget, og vil kjøre kampanjer mot mobbing i tiden fremover.

- Det aller viktigste er å sørge for at barn aldri får den meldingen som gjør at han eller hun ser seg nødt til å stenge plagsomme jevnaldrende ute, sier rådgiver i BarneVakten, Kjellaug G. Tønnesen, i en pressemelding.

Fakta:

* 15 prosent av norske barn mellom 10 og 15 år sider de har opplevd eller kjenner noen som har opplevd digital mobbing. Nesten halvparten av de spurte barna sier de har mobbet eller ertet noen gjennom Internett eller på mobiltelefonen, viser tall fra undersøkelsen som ble gjort på oppdrag for Telenor.

* I 2007 fikk Røde Kors 75.000 oppringninger og 4.000 e-poster fra mobbeofre i alderen 6-18 år.

* 25 prosent av norske foreldre tror at digital mobbing er mer alvorlig enn annen mobbing.

* 85 prosent av norske foreldre mener at nye kommunikasjonsformer via Internett og mobil bidrar til at mobbing og erting blir mer vanlig.

Kilde: Telenor og Røde Kors

Hun oppfordrer foreldre til å være mer til stede i barnas hverdag for at barna skal føle seg tryggere for mobberne.

- Vi må jobbe forebyggende, og nøkkelordene for å unngå digital mobbing er god kommunikasjon mellom voksne og barn. Mye av mobbingen vil kunne siles bort i forkant ved at vi voksne er aktive og til stede i barnas hverdag, sier Tønnesen.

Mobbefilteret er gratis og vil bli tilgjengelig fra 15. desember.

For mer informasjon, gå inn på Telenors hjemmesider eller på Røde Kors' nettsted for barn og unge, korspahalsen.no.

Les også:

Frykter at barna mobbes

- Ikke svar når barna ringer

Stadig yngre mobilbarn

Niåringer lurt av mobiltjenester

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning