Test av babycall

BC - 6500 D

Svært god på de fleste områder.

NORSK: Neonate er norskprodusert - den nye modellen 6500 får godt skussmål i denne testen.
NORSK: Neonate er norskprodusert - den nye modellen 6500 får godt skussmål i denne testen. Foto: FOTO: Bjørn-Inge Karlsen, HM Foto
Publisert Oppdatert

Norske Neonate BC-6500 D er nyeste modell i denne serien. Den er blant de aller beste på rekkevidde i denne testen. 

Denne babycallen er også en av de som har best lyd, og den har nesten i overkant god følsomhet.

Maksresultatet i rekkeviddetesten ble drøyt 700 meter i fri sikt, langt over hva som er nødvendig. To av testerne har gitt full pott i alle rekkevidde-testene.

Lades raskt

Batteriet er mer på gjennomsnittet, målt til et døgn med regelmessig innkobling. Pluss for at det er fort gjort å lade opp.

Lyden er gjennomgående veldig god når enhetene har god kontakt. Det kan oppstå noe støy når forbindelsen blir dårligere.

Svært følsom

Følsomheten er sterk, og den kan med fordel nedjusteres. Selv med sensitivitet justert til lavest mulige nivå, slår den ut på den minste ting.

Nullstrålingsfunksjon gir mulighet for null stråling i stand-by-modus, det vil si når det ikke er noen lyd som fanges opp av babyenheten. Men når denne aktiveres får du ikke lengre varsel om avstanden mellom baby- og foreldreenhet blir for stor. Ifølge produsenten er det vanlig ikke å bruke denne funksjonen, fordi strålingen er lav i utgangspunktet.

Babycallen reagerer sterkt om en annen Neonate er innenfor et par meters rekkevidde, og delvis på andre babycaller også. Den mangler mulighet for kontinuerlig innkobling, som noen av Philips-modellene har.

Bruksanvisningen er lettfattelig og designen er stilig, med behagelig lys i skjermene. 

Neonate BC-6500 D får totalscore 4,8 og dermed terningkast 5 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene:

Batterilevetid

Målt til ca. ett døgn. Rask oppladning.

Lydkvalitet

Stort sett veldig god lyd, noe skurring når det blir lange avstander.

Spesielle egenskaper

Flere babyenheter kan kobles til samme foreldreenhet. Nullstrålingsfunksjon innebærer at enhetene kobles inn kun når det er lyd fra barnet, men man får ikke varsel om avstanden blir for stor eller batteriet på barneenheten blir tomt. Andre gode funksjoner: temperatur- visning, symbol for gråt, lydløs funksjon, vibrasjon, og enkel docking som passer begge enheter. Lett å ta med. Virker solid, selv om den er lett. Begge enheter kan brukes uten tilkoblet strøm.

Interferens

Ingen problemer med interferens/støy. Veldig god følsomhet, måtte justere ned for å unngå falske alarmer.

Design og brukervennlighet

Svært enkel i bruk. Pluss for stilig design og bra lys. Neonate 6500 velger kanaler/frekvenser automatisk.

Rekkevidde

Full pott på alle rekkevidde-testene fra to av tre testere. Målt til over 700 meter i fri sikt.

Spesifikasjoner

Produsent Neonate
Pris 1599

Konklusjon

God lyd og svært god rekkevidde. Brukervennlig og fin design.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning