Navn og numerologi

Navnet bestemmer barnets personlighet

Ifølge numerologien. Sjekk de mest populære navnene her.

KODER FOR MENNESKELIV: Ifølge numerologien ligger både personlighet og skjebne kodet i barnets navn og fødselsdato.
KODER FOR MENNESKELIV: Ifølge numerologien ligger både personlighet og skjebne kodet i barnets navn og fødselsdato. Foto: FOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

I Danmark er blivende foreldre ikke bare opptatt av klang når de skal velge navn til barna sine. Stadig flere bruker numerologi for å finne det mest lykkebringende navnet til barnet sitt.

Vi ba den norske numerologen Åse Steinsland analysere de tre mest populære gutte- og jentenavnene i Navnekarusellen akkurat nå, samt de mest brukte navnene i 2010. Resultatet kan du se lenger ned i artikkelen.

- Jeg får en del henvendelser fra blivende foreldre som vil ha hjelp til å navngi barnet sitt, og pågangen har doblet seg for hvert år, forteller Steinsland.

Koder for menneskeliv

Pythagoras, numerologiens far, mente at hvis man kjente til hvilke tall som dannet en persons energi, ville man forstå vedkommendes liv og egenskaper.

I numerologi gjøres bokstaver om til tall, og dataene som er lagret i fødselsnavn og fødselsdato inneholder kodene hele livet bygges på.

Numerologi baserer seg på reinkarnasjon. Sjelen velger selv når den vil bli født, og påvirker foreldrene til intuituivt å velge det rette navnet for seg.

Utgangspunktet er at hvert menneske og dets liv er sammensatt av tall med visse egenskaper, både positive og negative. Kodene til et menneskes liv ligger i disse tallene. Navnetallet styrer hvem du er, mens skjebnetallet, som regnes ut fra fødselsdatoen, styrer hva du skal gjennom i livet.

En numerologisk analyse vil dermed kunne avsløre et menneskes personlighet, medfødte evner, sterke og svake sider, passende yrkesretning, fortid, fremtid, videre utvikling, gode og dårlige perioder, samt gi en pekepinn for når det er lurt å gjennomføre endringer, forklarer Steinsland.

Navnebytte

Dette sier numerologien om de mest populære navnene

Leon - Gir tallet 1: Lederen

Positive trekk: Viljesterk, modig, uavhengig, omsorgsfull, banebrytende, aktiv, sterk. Naturlig leder, ambisiøs.

Negative trekk: For dominerende, sjefete, selvopptatt, bedrevitende. Fare for egoisme og mangel på interesse for andre.

Noah - Gir tallet 2: Partneren

Positive trekk: Kjærlig, mild, harmonisk, vennlig, artistisk, fredelig, samarbeidsvillig, stor innsikt, analytisk, den ideelle partner.

Negative trekk: For nølende, selvbevisst, treg, likegyldig, selvutslettende, overfølsom, opphengt i detaljer, redd for å gjøre feil, ensomhet.

Oliver - Gir tallet 9: Den medfølende

Positive trekk: Sympatisk, sjenerøs, medfølende, ærlig, kunstnerisk, inspirerende, intuitiv, kreativ, veldedig. Prøver alltid å hjelpe andre og forbedre verden.

Negative trekk: Overfølsom, egoistisk, masete, for lite diskré, upraktisk, dagdrømmende, umoralsk, bitter. Klarer ikke å gi slipp på ting fra fortiden.

Nora - Gir tallet 3: Optimisten

Positive trekk: Kreativ, sosial, utadvent, inspirerende, omgjengelig, imøtekommende, livsglad, god fantasi. Behov for kommunikasjon og lar sin energi komme til uttrykk i skrift, tall, underholdning eller kunst.

Negative trekk: Overdrivelse, lite målrettet, gjør ikke ting ferdig, overfølsom for kritikk, forfengelig, overfladisk, sjalu, intolerant. Frykter rutiner, liten selvdisiplin.

Men tro ikke at numerologen kan gi deg en fiks ferdig liste med navn som garanterer barnet ditt et lykkelig liv.

- Jeg tror ikke på at man kan designe et "vellykket" barn ut fra navnet. Jeg kan hjelpe foreldrene å vurdere ulike navn ut fra en liste de selv har plukket ut, men jeg designer ikke navn for barn. Det blir å blande seg inn i skaperverket, sier Steinsland.

Kombinasjonen av foreldrenes kjærlighet, intuisjon og mange måneders tilpasning i vente på fødselen, garanterer så og si for at barnet får det navnet det er ment til, mener hun.

Steinsland er heller ikke særlig begeistret for danske numerologers forkjærlighet for å be sine klienter skifte navn - opptil flere ganger - for å oppnå mer gunstige tallkombinasjoner.

- Jeg anbefaler så godt som aldri noen å skifte navn. Jeg mener det er feil å tukle med den store planen som er lagt for deg. Et navnebytte kan kanskje føre til noen små justeringer i hvilken retning livet ditt tar, hvis man for eksempel har en opphopning av tall med negativ påvirkning på livet ditt. Men det er ikke sånn at du blir en helt annen person eller fåre et nytt liv, sier Steinsland.

Ingen oppskrift på lykke

Navneforsker Ivar Utne har merket seg at numerologi er blitt stort i Danmark, men har foreløpig ikke sett så mye til trenden her i Norge.

- Jeg har ikke fått noen rapporter som tilsier at det brukes i noen særlig grad ved navnevalg i Norge, men i Danmark er det visstnok flere hundre i året som lar navnevalget styres av numerologi. I tillegg er det en del voksne som skifter navn fordi det opprinnelige navnet har en ugunstig tallkombinasjon. Ved enten å skifte fornavn helt eller å bytte ut enkelte bokstaver, håper man å få en mer gunstig tallkombinasjon som kan påvirke livet i positiv retning, forklarer Utne.

At det å bytte fornavn kan være en stor utfordring både for en selv og for omgivelsene, ser ikke ut til å skremme danskene. Men danske myndigheter skal ifølge Utne synes det begynner å bli problematisk.

- Det blir en del bruk av uvanlige bokstaver, som z, x og q, forklarer Utne.

Dersom det nye navnet er svært uvanlig eller skrives på en uvanlig måte, må navneskiftesakene behandles særskilt. Ettersom antallet saker øker fra år til år, krever det stadig mer ressurser.

Åse Steinsland mener numerologi først og fremst kan brukes som et verktøy til å bli bedre kjent med seg selv eller barnet sitt.

Kjenner man til barnets iboende styrker og svakheter, er det lettere å støtte barnet på riktig måte gjennom oppveksten, og hjelpe barnet til raskere å havne på rett hylle i livet.

Men Steinsland presiserer at numerologi på ingen måte kan gi noen oppskrift på lykke.

- Det finnes ingen garantier for et lykkelig liv. Tallene representerer iboende kvaliteter som ligger lagret i oss. Så er det opp til oss om vi bruker dem godt eller dårlig.

Like synsk som Snåsamannen?

For moro skyld laget Åse Steinsland en rask numerologisk analyse av undertegnede journalist, som hittil aldri har vært borti numerologi.

Jeg ble født 15.juni 1974, og fikk navnet Marit Olsson.

Resultatet av analysen er mildt sagt mind-blowing:

Skjebnetallet mitt er 33. Navnetallet mitt er 11. Begge disse er såkalte mestertall, som jeg deler med blant andre Jon Schau og Joralf Gjerstad - også kjent som Snåsamannen.

33 er det mest innflytelsesrike av alle tall, og gir spirituell veiledning til verden. 11 representerer kreativitet, spiritualitet, ny bevissthet og inspirasjon.

Steinslands analyse er som følger:

Jeg er ekstremt sensitiv for andres følelser og tanker - i den grad at jeg kanskje er synsk.

Dette sier numerologien om de mest populære navnene

Olivia og Emma - Gir tallet 5: Den nysgjerrige

Positive trekk: Eventyrer, allsidig, rastløs, aktiv, tilpasningsdyktig, uavhengig, utadvendt, sprudlende og omgjengelig. Dristig, vågal og overtalende. Kommer lett i kontakt med andre.

Negative trekk: Uansvarlig, likegyldig, flakkende, inkonsekvent, kjeder seg lett. For lett å lede.

Aurora og Lucas - Gir tallet 11/2: Den bevisste idealist

Positive trekk: Fredselsker, vennlig, intuitiv, kunstnerisk, romantisk, politisk, spirituell, bevisst, transformerende. Svært inspirerende og sprudlende person. Unikt perspektiv og tenkemåte som kan fremkalle ny bevissthet. Begavet med særlige evner til å lede andre.

Negative trekk: Illusjoner, isolasjon, allergier, fanatisk, lite praktisk, rotete, overlegen, ond, uærlig, sladrete, nervøs, analytisk. Fare for fanatisme og maktmisbruk.

I tillegg samme egenskaper som tallet 2.

Kilde: Numerolog Åse Steinsland. En numerologisk analyse legger alltid både fornavn og etternavn til grunn. Disse navneanalysene er derfor ikke helhetlige.

Jeg har noe i meg som jeg skal formidle til andre mennesker.

Jeg er en høyt utviklet sjel, som er her for å lære mer.

Jeg er ydmyk, selvkritisk og har dårlig selvbilde.

Jeg vil få et utfordrende liv og bli utsatt for mer enn mange andre.

Jeg må passe meg for å være for snill.

Jeg er kodet med mye lys og potensiale.

Om dette stemmer? Aner ikke. Men det ville vært spennende, ikke sant?

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

Les også:

Ti kriterier for å velge riktig navn

Her er årets mest trendy navn

De mest populære navnene i utlandet

Stjal venninnens favorittnavn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning