Charternyheter for småbarnsfamilier:

Mer moro og bedre komfort

Tyrkia frir kraftig til norske familier med flere hotellstjerner og aktiviteter for smårollingene.

SOMMERENS FERIEMÅL: Vi vil ha plenty med sol og godt med vann i sommerferien vår.
SOMMERENS FERIEMÅL: Vi vil ha plenty med sol og godt med vann i sommerferien vår. Foto: Clive Tompsett/Star Tour
Publisert Oppdatert
TYRKISK NYHET: Bodrum i Tyrkia er en av Vings charternyheter i sommer.
TYRKISK NYHET: Bodrum i Tyrkia er en av Vings charternyheter i sommer. Foto: Joakim Boren

Tyrkia holder stand som feriefavoritt hos nordmenn, og nå står halvøya Bodrum klar for å bli inntatt av tusenvis av nordmenn.

Halvøya har flere reisemål: Bitez, Gümbet, Yahsi Beach, Bodrum by og Torba.

- Særlig Yahsi Beach er perfekt for barnefamilier. Her åpner vårt nyrenoverte Sungarden Petunya Beach Resort, forteller Sophie Frisholm hos Ving Norge.

Priseksempel for en uke med avreise Oslo 10. Juni for to voksne og to barn i et familierom med all inclusive, er kr. 19.380. Til Bodrum kan man fly fra Oslo, Bergen og Stavanger fra 6. Mai til 30. September. Flyreisen tar ca 4 timer.

Paradis for badenymfer

GIGA-HOTELL: Seven Seas Side i Tyrkia er en av Star Tours nyheter. Hotellet skal ha det meste å by på for feriesultne barnefamilier.
GIGA-HOTELL: Seven Seas Side i Tyrkia er en av Star Tours nyheter. Hotellet skal ha det meste å by på for feriesultne barnefamilier. Foto: Clive Tompsett/Star Tour

Også Star Tour har tyrkiske nyheter: Et Blue Village-hotell i Side. Hotellet Seven Seas Side ligger noen kilometer unna sentrum av Side.

- Dette er et enormt hotellområde med pinjetrær, palmer og blomster. Hotellet ligger rett ved stranden og er et eldorado for badeløver, forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour. Her skal barn og voksne kunne velge mellom å hoppe i havet eller i fire bassenger med blant annet vannfall og klatreutstyr. Her tilbys også all inclusive. Pris for to voksne og to barn er fra ca kr 12.000 (mai 2011).

- Blue Village er våre beste familiehotell, sier Larsen Vonstett. - Hotellene ligger alltid på stranden og har høy standard med minst fire stjerner. Det er blant annet tilbud som barneklubber, bamsegym og svømmeskole. Til sommeren spiser dessuten barna gratis dersom de voksne bestiller all incluisve på et av våre Blue Village i Europa. Dersom de voksne bestiller halv- eller helpensjon, får barna tilsvarende gratis, forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Litt Tyrkia, mest Hellas

Også Apollo tilfører flere store familiehotell. I Kemer, Tyrkia, kommer det et hotell med badeland.

UTENFOR BASSENGET: Apollo satser yttligere på Kemer i Tyrkia med et hotell som har badeland. Men det beste badelandet er utenfor hotellets gjerder.
UTENFOR BASSENGET: Apollo satser yttligere på Kemer i Tyrkia med et hotell som har badeland. Men det beste badelandet er utenfor hotellets gjerder. Foto: Apollo
BADELAND PÅ KRETA: All Inclusive-hotellet Fodele Beach & Waterpark Holiday Resort har sitt eget badeland.
BADELAND PÅ KRETA: All Inclusive-hotellet Fodele Beach & Waterpark Holiday Resort har sitt eget badeland. Foto: Apollo
UTENFOR TRÅKKET: I land som Kroatia, kan du finne steder og strender med god plass og hvor du faktisk møter dem som bor der.
UTENFOR TRÅKKET: I land som Kroatia, kan du finne steder og strender med god plass og hvor du faktisk møter dem som bor der. Foto: Apollo

Men det er i Hellas de største nyhetene kommer fra Apollo. Gode, gamle Rhodos løftes igjen fram. På Rhodos kommer anlegget Mythos Beach som skal ligge på det som, ifølge Apollo, skal være Rhodos beste strand, nemlig Afandou. Her skal det komme mange ulike botyper for både små og store familier.

På populære Kreta kommer et nytt område opp: Fodele. Der skal All Inclusive-hotellet Fodele Beach & Waterpark Holiday Resort åpnes til sommeren. Her skal det være badeland til glede for barnefamiliene.

Søker du barnevennlige strender, skal sommernyheten Mahdia være perfekt. Strendene skal være nydelige og byen flott.

Smått er supert for små

- Vi har mange flotte, lekre hotell, men jeg vil også fremheve hvor sjarmerende det er for barna å bli bedre kjent med lokalmiljøet der de ferierer, sier informasjonsjef Helen Begby i Apollo Reiser.

- Bo for eksempel på ett av de mange små familiedrevne hotellene langs kysten i Kroatia eller på en av de små greske øyene( feks Kalymnos, Symi, Lefkas, Skopelos, Antiparos ) og la barna møte lokalbefolkningen, spise lokalmat på små tavernaer og bygge strandslott med mor og far på stranden. Mer skal det ikke til før ferien er perfekt, mener Begby.

Andre charternyheter

Allerede fra februar skal Ving ha en ny og barnevennlig resort klar i Egypt. Hotellet får sitt eget badeland med blant annet 10 vannsklier og er All Inclusive. Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach ligger på den familievennlige delen av stranden Makadi Bay.

Også på evig aktuelle Mallorca, satser Star Tour yttligere på barnefamiliene med Blue Village-hotellet Alcúdia Pins som ligger rett ved den hvite Playa de Muro-stranden sydøst i Alcúdia. I den barnevennlige delen av bassenget er det en vannsklie, i den andre delen en jacuzzi. Her finnes all inclusive-løsninger. Priseksempel for to voksne og to barn er fra ca kr 17.000 (mai 2011).

Europas 10 beste familiehotell

Denne maten gir diaré

Her får du mest for feriepengene

NYTT I NORGE: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

MALLORCA IGJEN: Star Tour åpner et nytt familievennlig hotell på Mallorca; Alcúdia Pins.
MALLORCA IGJEN: Star Tour åpner et nytt familievennlig hotell på Mallorca; Alcúdia Pins. Foto: Clive Tompsett/Star Tour

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning