Lifeventure termos

Lifeventure

Meget bra termos.

SOLID: Lifeventure er en av to termoser som får terningkast 5 i testen.
SOLID: Lifeventure er en av to termoser som får terningkast 5 i testen. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto
Publisert Oppdatert

Lifeventure skiller seg designmessig ut fra de andre termosene i testen, med en ru overflate og ekstra helletut som følger med.

Den gjør svært bra figur i de aller fleste deltestene, nest best i lekkasjetesten og tredje best i varmetaptesten. Designet er nøytralt, mørkegrå finish med en overflate som er god å holde i.

Holder seg varm lenge

Lifeventure holdt 65 grader etter 8 timer, og er tredje best av termosene når det gjelder å holde på varmen. Varmetapet var 6,7 grader etter en time, 14,9 grader etter 3 timer og 36,8 etter 12 timer i den redaksjonelle testen.

Riktignok oppnådde bare en av testerne temperatur 60 grader etter 12 timer, som den skal holde ifølge bruksanvisningen. Men de fleste resultatene er tett opptil, som er veldig bra uansett.

Bare Thermos lekker mindre, ifølge snittverdiene i våre tester. Litt ulike verdier ettersom termosen har to ulike korker. En tester oppleve litt lekkasje med korken uten helletut, en annen fikk omvendt resultat.

Middels på rengjøring

Litt ulike opplevelser på rengjøring, med snittkarakter 3,9.

"Korken kan demonteres, men er litt knotete å få fra hverandre og sammen igjen. Fort at det samler seg rester inne i "helletut-delen". Korken som er helt tett, er derimot helt grei å rengjøre", skriver en av testerne.

"Kurant å dele toppen, men litt mer knotete å sette sammen igjen enn de andre.." skriver en annen tester.

God i bruk

Lifeventure får tredje beste snittkarakter på bryukervennlighet (4,6). Flere testere mener at den ru overflaten er en fordel for barnehender:

"Termosen har et matt belegg utenpå, som gjør at termosen ikke sklir så lett ut av hendene. Godt grep sånn sett. Fremstår som litt tøff og kul. Koppen er god å holde, denne er også passelig stor for en liten barnehånd. Med hellekorkfunksjonen er den lett å åpne og helle fra. Heller pent, fin stråle som ikke søler."

Korkproblemer

Litt blandede erfaringer i falltestene, der karakterene varierte fa 3 til 6. To av testerne fikk problemer med korken:

"Toppen begynte å skru seg opp etter fall, noe som igjen førte til lekkasje. Koppen fikk synlig skade på innsiden etter fall, og en liten metallskive under termosen spratt av."

"Med fast skrukork blir det en femmer, her er delene kompakte og intakte. Med kork m/ hellefunksjon blir det en treer- da den har dårlig gjengefunksjon og faktisk demonterer seg selv dersom dytter på den sideveis. Den er fortsatt tett, men korken er "ødelagt", man må i så fall skru den på igjen."

Termosen Lifeventure har for øvrig livstidsgaranti, som det kan være greit å vise til om det skulle oppstå slike problemer i bruk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning