Babyshower:

Superpar arrangerer babyshower for verdens fattigste

Oppfordrer fans til å kjøpe poliovaksiner, tepper og jordmorutstyr.

BABYSHOWER FOR FATTIGE: Den gravide popstjernen Shakira og fotballspilleren Gerard Piqué har opprettet en nettside der fans kan gi gi gaver til UNICEF.
BABYSHOWER FOR FATTIGE: Den gravide popstjernen Shakira og fotballspilleren Gerard Piqué har opprettet en nettside der fans kan gi gi gaver til UNICEF.
Publisert Oppdatert

Den colombianske superstjernen Shakira og Barcelona-fotballspilleren Gerard Piqué venter sitt andre barn. Men i stedet for å holde en tradisjonell babyshower, der venner og kjente kan gi gaver til moren og det kommende barnet, har kjendisparet opprettet nettsiden World Baby Shower.

Der oppfordrer de alle sine fans til å gi gaver – ikke til dem, men til UNICEF.

- Nå som vi venter vårt andre barn, ønsker vi å hjelpe flere barn rundt om i verden. Vi ønsker å bidra til en langvarig løsning for å gi barn som lever i ekstrem fattigdom det de trenger for å overleve, uttaler Shakira i en pressemelding.

Også i Norge er babyshower blitt stadig mer populært. Men Silje Færseth gjorde som Shakira da hun var gravid, og ba vennene sine gi penger til Stiftelsen Sykehusbarn i stedet for å kjøpe gaver til henne og babyen.

Vaksiner og fotballer

Blant gavene parets fans kan kjøpe for å ta del i babyshoweren, er jordmorpakker med medisinsk utstyr til trygge fødsler for 50 barn, mesling- og poliovaksiner, tepper og babyvekter.

Eller man kan kjøpe en fotball og en bok med fortellinger, for å gi et barn en trygg barndom fylt av lek og glede.

Shakira har vært goodwill-ambassadør for UNICEF siden 2003. Da superparet ventet sitt første barn i 2013, arrangerte de et lignende konsept - UNICEF baby shower – som ble en stor suksess. Den gangen ble resultatet av babyshoweren blant annet at 80 000 barn ble vaksinert mot polio.

Selv om altfor mange barn fortsatt lever i fattigdom, har verden gjort store fremskritt de siste årene. Disse ti punktene viser at verden definitivt går fremover.

- Andre kan gjøre det samme

Nå utvider og viderefører de konseptet, og har opprettet nettsiden World Baby Shower. Der kan fans hjelpe paret med å støtte UNICEFS arbeid for fattige barn verden over.

På den samme nettsiden kan andre vordende foreldre hvor som helst i verden arrangere sin egen virtuelle ”baby shower”, som i stedet for å samle støtte til egen baby, støtter fattige og sårbare barn og mødre rundt i verden. Støtten går via UNICEF.

- Vi oppfordrer andre foreldre til å gjøre det samme. Vi håper at dette initiativet fortsetter lenge etter at vår baby shower er avsluttet, sier Shakira.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning