Postet beklagelse på instagram

Sandra Lyng legger seg flat etter å ha skapt et gravid-glansbilde: – Unnskyld!

Til tross for fine bilder med sminke og store smil, ble jeg
deppa og gal av å ikke få sove, innrømmer hun.

SORRY, UNNSKYLD, BEKLAGER: Sandra Lyng innrømmer at hun ikke fremstilte graviditeten slik den faktisk var.
SORRY, UNNSKYLD, BEKLAGER: Sandra Lyng innrømmer at hun ikke fremstilte graviditeten slik den faktisk var. Foto: Faksimilie fra Instagram
Publisert Oppdatert

Sandra Lyng har fått mange tusen likes etter at hun la ut et bilde med gravidmage på Instagram. I teksten under bildet unnskylder hun seg og tar selvkritikk for å ha malt et glansbilde av det å være gravid.

Les hele det personlige innlegget nederst i saken.

Hun reflekterer over bildene hun tok da hun var gravid, der hun var ikledd fine klær og sminke og fremstilte graviditeten som koselig og fin.

– Det var jo ikke sånn det var, og det vil jeg ta selvkritikk for, skriver hun på @sandralyng.

Hør også vår podcast om å være søvnløs mor - og få en av landets fremst eksperter sine beste råd - her:

Flau over seg selv

Bildet som pryder posten ble tatt da hun hadde sønnen Sander i magen. Sønnen er nå snart ett år.

Sandra Lyng.
Sandra Lyng. Foto: Privat

– Jeg gikk gjennom gravidbildene mine på Instagram. Da jeg merket at de fleste var romantiserende og ikke fremstilte hvordan mye av hverdagen faktisk var, ble jeg litt flau over meg selv. Jeg liker å være ærlig og si ting som de er, men bildene jeg postet under graviditeten var ikke ærlige i den form at de representerte hvordan jeg egentlig hadde det i perioder, sier Sandra Lyng til Foreldre & Barn.

– At du lagde et glansbilde av det å være gravid, hva tror du det handlet om?
– Jeg trodde vel det var det man skulle legge ut med gravidmage. Jeg er jo veldig heldig som kan få barn og da ville jeg ikke klage eller fortelle hvor ubehagelig jeg til tider syns det var. For det var jo også sånn at jeg pyntet meg og gledet meg til å bli mamma.

Sandra Lyng (32)

Musiker, låtskriver og artist. Kom på fjerdeplass i Idol i 2004 og har hatt flere hits etter det. Har fått en sønn, Sander, med forloveden Lasse Langerud. Aktuell med ny sesong av «Podepodden».

– Bør flere være mer ærlige?
– På sosiale medier vil nok de fleste vise det beste fra livet sitt. Sin beste side og når de ser penest ut. Jeg kjenner på dette selv også, og syns derfor det er viktig å vise at alt ikke bare er rosenrødt hele tiden. Vi sammenligner oss ofte med de man følger på Instagram. Da tror jeg det er sunt å vite at de man følger også har dårlige dager, dager med kviser, dager hvor man ikke er på topp hele tiden. For det er jo det som er realiteten.

Les også: Sunniva Rose: – Hvis noen sier «det er jo naturlig» én gang til, så klikker det for meg

Jordmor: – Du skal være stolt

Jordmor Siri von Krogh sier at Sandra Lyng er et forbilde for mange og berømmer henne for å vise alle aspekter rundt graviditet og fødsel, alt fra helt perfekt til det som kjennes vondt også.

Sandras beste og verste med å være gravid

Det beste: Å lage fantastiske Sander.

Det verste: Bekkenløsningen, de dagene alt gjorde vondt og jeg ikke klarte å gå.

– Det er utrolig viktig at hun deler sannhetene rundt det ekte livet, ikke bare et gravidglansbilde som egentlig ikke finnes mer enn i glimt. Hun skal være veldig stolt over det hun har delt, hun har faktisk vist spekteret fra A til Å, sier Siri von Krogh.

Jordmoren sier at det er mange hormoner i sving i en slik periode, både under graviditet og fødsel. Den gravide kan føle seg lykkelig i det ene øyeblikket, men tyngre til sinns bare noen timer etterpå.

– Det er vel ingen av oss som ønsker å dvele ved de tunge tidene, man må fokusere på å komme videre og dit det er bedre å være rent mentalt. Derfor deler man bilder av seg selv hvor alt er vakkert og ikke så slitsomt, men alle vet jo at det ikke er slik hele tiden – heldigvis.

Les også: Sju råd til deg som har fødselsangst

Les den personlige teksten

Her er teksten fra instagramposten gjengitt i sin helhet, etter samtykke fra Sandra Lyng.

«Sorry, unnskyld, beklager, bruk det ordet du vil. Jeg har løyet for dere. La meg forklare. Nå som Sander nærmer seg et år, et år jeg forsåvidt ikke husker så mye av.

Det har gått så sakte, så altfor fort.

Det var vært så tungt men så ufattelig fint.

Så fikk det meg til å se tilbake på gravidbildene mine her på insta, med store smil og sminke, tatt med fine klær, kjempeflink fotograf og jeg har skrevet koselige ord.

Det gikk opp for meg nå, at det var jo ikke SÅNN det var, og det vil jeg ta selvkritikk for. Det var ikke SÅ koselig å gå gravid. Det var måneder jeg ikke kunne jobbe (ha konserter) og dager da jeg ikke kom meg ut av senga. Jeg la på meg mer enn det som var greit for knær og ledd å bære, hadde bekkenløsning, hemorider, halsbrann, sopp, svære vonde brøst, var konstant svett og følte meg ufresh, hadde cravings på alt som kunne få blodsukkeret i konstant ubalanse, og jeg slet med psyken.

Jeg ble deppa og gal av å ikke få sove.

Bortsett fra at jeg gledet meg over å lage en liten sønn, så likte jeg ikke no særlig å være «smelt på tjukka».

Så derfor vil jeg si unnskyld.

Unnskyld for at jeg fremstilte det så «perfekt» med bilder som viste kun 1% av hvordan livet som gravid egentlig var.

SoMe har en tendens til å fremstille virkeligheten i glansbilder og jeg brenner for at vi må få mere frem ekteheten, virkeligheten, og de gode tankene. Ikke bare store smil i nye klær. Det også, men ikke BARE det.

Så beklager at jeg ikke var mer ærlig.

Hvis du kjenner en gravid kvinne, gi henne en klem. La henne få sitte på bussen, hjelp henne med matvarene.

Fedre og medmødre, masser føttene hennes, lag en kopp te, si at du setter pris på at hun lager barnet deres for deg.

Ikke klag på at du er sliten(!) det kan være jævlig tøft å lage menneske.

Dette er (også) en shoutout til alle dere som har laget folk til kloden vår.

Dere er helter!»

Les også: – Det er ingen som har et strøkent hjem, en uthvilt mann og heftig sex!

Likte du denne saken? Gå til Klikk.no for mer lesestoff

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning