Trendy mammamote

Kul stil med kul på magen

Slik kler du mammamagen både trendy og moteriktig.

YUMMY MUMMY: Disse jentene lot ikke magen stå i veien for å se strålende ut. Heidi Klum - her sammen med eks-mannen Seal -satset på den lille sorte, Reese Witherspoon fødte nylig sitt tredje barn - og tok seg flott ut gjennom hele graviditeten, mens Angelina Jolie klarte til og med å se glamorøs ut med tvillinger i magen.
YUMMY MUMMY: Disse jentene lot ikke magen stå i veien for å se strålende ut. Heidi Klum - her sammen med eks-mannen Seal -satset på den lille sorte, Reese Witherspoon fødte nylig sitt tredje barn - og tok seg flott ut gjennom hele graviditeten, mens Angelina Jolie klarte til og med å se glamorøs ut med tvillinger i magen. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Det kan være en utfordring å kle på gravidekroppen. Magen strutter og puppene har aldri vært så store som nå. Noen har bare "mage", mens andre føler at både lår og rumpe også har fått noen ekstra gravide-kilo å dra på.

Å finne mammaklær som både er moteriktige og fine kan dessverre være litt av en utfordring. De aller fleste vil jo ta seg godt ut mens man er i lykkelige omstendigheter. Å være gravid er jo både sexy og vakkert, så å skulle gjemme seg bort bak formløse plagg er ikke svaret.

Stjel kjendisenes mamma-stil

Men ikke la en kropp i forandring stoppe deg fra å være både kul og sexy. I Hollywood har det i løpet av de siste årene vært litt av en babyboom, og det går nesten ikke en dag uten at bilder av gravide kjendisdamer pryder magasinforsider og blogger. Og selv om de som regel har tilgang på et klesbudsjett som overskrider det oss vanlige dødelige har tilgang på, så går det fint an å la seg inspirere av disse kjendisenes kule gravide-stil.

MOTELØVE: Realitystjerne og businessdame Kourtney Kardashian hadde like lekker stil begge gangene hun hadde stor mage.
MOTELØVE: Realitystjerne og businessdame Kourtney Kardashian hadde like lekker stil begge gangene hun hadde stor mage. Foto: FOTO: Stella Pictures
KJOLER: Vakre Jessica Alba satset på kjoler når hun var gravid med sin andre datter Haven Garner i fjor.
KJOLER: Vakre Jessica Alba satset på kjoler når hun var gravid med sin andre datter Haven Garner i fjor. Foto: FOTO: Stella Pictures

1. Kourtney Kardashian

Reality-stjernen Kourtney Kardashian ble i sommer tobarnsmor da lille Penelope Scotland kom til verden. Gjennom hele graviditeten, som var nøye dokumentert på familiens populære realityshow, Keeping Up with the Kardashians, viste Kourtney at man slett ikke trenger å gi slipp på fashionista-statusen selv om magen vokser. Den eldste Kardashian søsteren omfavnet sexy sommerkjoler, høye hæler og store smykker med en egen vri, og klarte kunststykket med å se glamorøs og sexy ut helt til graviditetens siste dag.

2. Jessica Alba

Jessica Alba er mamma til supersøte Honor Marie, 4, og lille Haven Garner på 1. Under begge graviditetene høstet Alba mange lovord for sin kule, avslappede og sexy mammastil. Skuespillerinnen ble ofte sett i lange maxi-kjoler, kule jeans og brukte smykker og skjerf for å gi antrekkene det lille ekstra.

3. Miroslava Duma

Den russiske IT-jenta Miroslava Duma er et kjent fjes på alle store motevisninger verden over, og var en periode moteredaktør i den russiske utgaven Harper's Bazaar. For et par år tilbake fikk Duma en sønn, og bildene av moteløvens kule gravide-stil deles fortsatt på moteblogger og nettsteder dedikert til moderne mammaer.

4. Camilla Alves

MOTEYNDLING: Mira Duma er Russlands moteløve no. 1. Og selv med barn i magen lot hun ikke stilen falme.
MOTEYNDLING: Mira Duma er Russlands moteløve no. 1. Og selv med barn i magen lot hun ikke stilen falme. Foto: FOTO: Stella Pictures/Pinterest
LUKSUSBOHEM: Nicole Richie holdt seg til signaturstilen da hun var gravid med både Harlow og Sparrow.
LUKSUSBOHEM: Nicole Richie holdt seg til signaturstilen da hun var gravid med både Harlow og Sparrow. Foto: FOTO: Stella Pictures

Kona til skuespilleren Matthew McConaughey er for øyeblikket gravid med parets tredje barn. I denne graviditeten som i de forrige satser Alves på en avslappet bohemsk stil, men lange kjoler, flate sandaler og løst flagrende hår.

5. Nicole Richie

Nette lille Nicole Richie lot ikke statusen som internasjonalt moteikon slippe verken når hun var gravid med datteren Harlow Winter Kate eller sønnen Sparrow James Midnight. Designeren er kjent for sin bohemske hippie-stil, og brukte stort sett sin "gamle" garderobe gjennom graviditetene, med oppdateringer som kjoler som fremhevet magen og store smykker som ga antrekkene det lille ekstra. I ettertid har Richie til og med designet en egen kolleksjon for mammamote-butikken A Pea in the Pod.

6. Reese Witherspoon

For bare et par uker siden fødte Reese Witherspoon sitt tredje barn, sønnen Tennessee James. Gjennom graviditeten satser skuespillerinnen på behagelige skjorte-kjoler, lette sommerkjoler og jeans med bootcut i kombinasjon med bluser og topper i feminine farger og mønstre.

7. Jennifer Garner

Jennifer var allerede mamma til jentene Violet og Seraphina da hun i fjor var gravid med sønnen Samuel. Skuespillerinnen satset på klær som var både pene og praktiske gjennom sitt tredje svangerskap, og ble ofte fotografert i jeans, lette topper og skjerf i fine farger. Flate ballerinasko eller lekre støvletter var også en av Garners varemerker når magen var stor.

Lek deg med mote til din nye fasong

Den amerikanske motestylisten Amy Tara Koch vet en ting eller to om å kle en gravid kropp, og har til og med nylig gitt ut boken Bump It Up om nettopp dette emnet. Her er hennes beste råd for å beholde stilen når magen vokser:

MOTERIKTIGE MAGER: Kourtney Kardashian, Reese Witherspoon og Jennifer Garner så alle både flotte og trendy ut da magen vokste.
MOTERIKTIGE MAGER: Kourtney Kardashian, Reese Witherspoon og Jennifer Garner så alle både flotte og trendy ut da magen vokste. Foto: FOTO: Stella Pictures

1. Fremhev magen

Mammamote på nett

Det som mange som synes det er en utfordring å finne mammaklær som både er fine å se på, og som heller ikke koster tusenvis. Man er jo tross alt bare gravid i en kort periode av livet, og de færreste er interesserte i å legge altfor mange penger i klær som skal brukes i noen få måneder.

På disse nettbutikkene finner du mammaklær i alle prisklasser:

1. Boden

2. Asos

3. A Pea in the Pod

4. Isabella Oliver

5. Seraphine

6. Nelly

7. Next

8. Topshop

9. Jojo Maman Bebe

10. Nelo

Dette gjelder spesielt når du kommer så langt som andre og tredje trimester, og magen begynner å stikke seg mer frem, forklarer Koch til Foreldre og Barn.

- Det er mye finere med plagg som sitter godt og fremhever kulen på magen, enn vide formløse plass som ofte gjør at man ser mye større ut enn man egentlig er.

2. Ikke gi slipp på det du liker

- Se bare på supermodellen Gisele Bündchen, forklarer Koch.

- Hun fikk graviditeten til å se så enkel ut, og var stort sett å se i jeans, ankelstøvletter og biker-jakke.

3. Sats på gode jeans

Det finnes mamma-jeans i nær sagt alle prisklasser.

- Sats på et par gode og fine jeans, forklarer eksperten.

Buksene skal ha stretch, men ikke så mye at de begynner å sagge. Om du ikke liker varianten med magepanel som strekker seg oppover hele magen, går det an å satse på et par med diskret innsydde sidepaneler som gjør at det er plass til magen.

4. Du må ha en omslagskjole

En omslagskjole kan være en garderoberedder i graviditeten. Koch anbefaler designeren Diane von Furstenberg for de lekreste omslagskjolene.

- Disse er behagelige, har ingen knapper som kan sprike, og utringningen er flatterende på gravide kvinner.

I tillegg kan du fortsette å bruke kjolen også etter at babyen har kommet.

5. Disse plaggene er et must

Koch anbefaler å kjøpe en del baseplagg som gjennom graviditeten kan kombineres med andre plagg, og få deler av den vanlige garderoben din til å også fungere når du er gravid.

- Et par lange ermløse topper gjør at du fortsatt kan bruke mange av blusene i skapet ditt med disse under, forklarer eksperten.

MED PÅ MOTENE: Det finnes en verden av lekker mammamote på nettet. Her fra Isabella Oliver, Asos og Nicole Richie for A Pea in the Pod.
MED PÅ MOTENE: Det finnes en verden av lekker mammamote på nettet. Her fra Isabella Oliver, Asos og Nicole Richie for A Pea in the Pod. Foto: FOTO: Produsenten

- Kjøp et par kjoler som du kan kombinere med for eksempel ulike kardiganer, som du sikkert har i skapet fra før. Gode jeans, pene flate sko og støvletter uten hæl og noe pent tilbehør som skjerf og smykker, og du er langt på vei.

6. Belter og smykker

Eksperten forklarer at du kan gjøre mange forandringer og variasjoner på et antrekk med å friske opp med skjerf og smykker.

- De første par månedene, når mange bare føler seg oppblåste og lubne, kan et skjerf være med på å skjule en liten kul før man er klar til å fortelle verden sin lykkelige nyhet, forklarer Koch.

- Smykker er med på å trekke oppmerksomhet mot hals og utringning, som ofte er den delen av kroppen kvinner føler er mest sexy under graviditeten.

10. Husk leppestift

De siste par månedene, når kroppen føles stor og tung, og man føler at ingenting ser bra ut, skal du ikke undervurdere effekten av en lekker leppestift, mener eksperten.

- Røde lepper får enhver kvinne til å føle seg sexy, uansett, understreker Koch.

Det er in med barn og stor mage

Gunn-Helen Øye, trendforsker og sosialantropolog i Eye;watch, tror det har blitt mye viktigere for kvinner å også føle at man kler seg stilig - selv med stor og voksende mage.

- Babyer i dag er jo som oftest veldig både etterlengtede og planlagte, forklarer Øye til Foreldre og Barn.

- Mor elsker å vise frem at hun er gravid, og vil aller helst kle seg på en måte som både viser at: Ja, jeg er med barn, men også: Jeg er fortsatt meg.

MAMMAMOTE PÅ NETT: Rachel Stevens i en søt mammakjole fra Topshop. På Asos og Topshop finner du moderne mammaklær til en rimelig penge.
MAMMAMOTE PÅ NETT: Rachel Stevens i en søt mammakjole fra Topshop. På Asos og Topshop finner du moderne mammaklær til en rimelig penge. Foto: FOTO: Produsenten

Trendforskeren forklarer at det med barn og familie også til en viss grad jo er et statussymbol.

- I dag skal jo dagens gravide være både mødre, karrierekvinner og en aktiv del av gjengen, forklarer Øye.

- Det med mote og klær, og føle at man fortsatt ser ut som seg selv, og kan være med på motene selv om magen vokser, det er klart at det er viktig både for selvfølelse og egen velferd.

Les også:

Diamanter og designveske; nå skal fødselsgavene ose av luksus

Slik arrangerer du en morsom babyshower

Slik tar du fine bilder av gravide-magen

Veronika fikk ødelagt kroppen av graviditeten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning