Graviditet og fødsel

Slik fikk vi barn

Anette traff på første forsøk, mens Camilla måtte til Danmark for å få babydrømmen oppfylt. 14 mødre forteller om hvordan de fikk barn.

SLIK FIKK VI BARN: 15 små mennesker har sett verden for første gang. Her forteller mammaene om hvordan babyene deres ble til.
SLIK FIKK VI BARN: 15 små mennesker har sett verden for første gang. Her forteller mammaene om hvordan babyene deres ble til. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen
Publisert Oppdatert

Det er ikke alltid barnet kommer som bestilt. Noen lar vente på seg, andre trenger litt ekstra assistanse. Slik som Camilla Austerslått (32) og partneren Maria Haug Edvardsen (31). Camilla reiste til Danmark for å bli gravid ved hjelp av inseminasjon.

- Vi valgte en åpen donor, som betyr at barnet kan få opplyst donors identitet når hun blir 18 år, forteller Camilla Austerslått.

Kom som et sjokk

Camilla Finvik (22) hadde ikke planlagt å bli gravid.

- Det var et sjokk å finne det ut. I ukene som fulgte var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre. Men da valget var endelig, klarte jeg å glede meg over det som skulle skje, sier hun.

Camillas sønn Theodor brukte nesten ett døgn på å komme ut - og som smertelindring brukte hun bare lystgass. - Men blir det flere barn, vil jeg ha epidural og alt som er!

Her kan du lese mødrenes historier om hvordan babyen ble til:

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

På jakt etter brukt barneutstyr? Sjekk Foreldre & Barn-Torget.

Les også:

Svangerskapet uke for uke

Menn og fødsel: Dette sier pappa på fødestua

Slik får du et barn alle vil være venn med

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning