Utro pappa

- Du burde skamme deg

Mannen var utro da dama var gravid. Det har satt sinnet i kok hos mange.

UTRO: Folk reagerer kraftig på mann som var utro da dama var gravid.
UTRO: Folk reagerer kraftig på mann som var utro da dama var gravid. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock.com
Publisert Oppdatert

Tidligere denne uken postet en av klikk.no sine lesere et innlegg på Foreldre-forumet.

Han ba om hjelp til en situasjon som for mange er vanskelig å svelge: han hadde vært utro da dama var gravid, og nå følte han at hun krevde for mye.

Utroskap er noe flere mener er utilgivelig, og innlegget har satt sinnet i kok hos mange av forumets brukere.

Forstår morens reaksjon

«Jeg ble pappa for ca 14 mndr siden, noe som er det beste som har hendt meg.. Men så kommer ondet.. Under svangerskapet var jeg utro, og dette resulterte i brudd mellom meg og mor da sønnen vår var mellom 8 og 9 mndr i etterkant har jeg blitt sammen med dama jeg var utro med, og mor har slått seg helt vrang.», skriver Slitenpappa i forumet.

Han forstår at moren oppfører seg som hun gjør, men han mener at problemet er at hun forventer at han skal stå på pinne for sønnen deres og henne - selv om han har jobb og hun er uføretrygdet.

«Hun sier hun er sliten, og jeg avlaster henne så ofte jeg har tid, men det er tydeligvis ikke nok. Hva i alle dager gjør man i en sånn situasjon? Jeg får ikke formidlet at jeg ikke kan være der konstant, enda så mye jeg vil», skriver han.

Nå lurer han på hva i all verden han skal gjøre.

Bør skamme seg

Tilbakemeldinger til «Slitenpappa»

- Det er lett å si at som man reder ligger man men det er ikke konstruktivt verken for deg eller barnet. Derfor - sørg for at det etableres skikkelige avtaler (skriftlige) mellom deg og barnets mor. Er kommunikasjonen dårlig, kan Familievernkontoret hjelpe til en start på dette arbeidet. Skrevet av Baluba.

- Husk å la barnet ditt gå foran ny-dama di. Er det ekte kjærlighet fra hennes side viser hun forståelse for dette. Prat ut med barnets mor, og be om et vennskap for barnets skyld. Det kommer bursdager, konfirmasjon, skole situasjoner osv osv i årene framover. Aldri snakke negativt om barnets mor, ikke til ny-dama di heller. Det er mammaen til banet ditt. Skryt heller av henne om du kan. Er du voksen takler du frustrasjonen for deg selv. Det skylder du både barnet og mammen. Skrevet av Lykke til.

- Du er en idiot. Det må du jo selvsagt forstå først og fremst. Men selv som en idiot må du jo løse dette på best mulig møte for deres barn. Ta en tur ned til familiekontoret, bestill time, og gå dit begge to. Der vil dere kunne legge en plan for samvær. Når kan hun ringe, når skal du ha barnet, i hvike situasjoner skal du hjelpe til, osv. Skrevet av vitalocka.

Les hele forumtråden her

De siste dagene er det mange som har svart på innlegget hans, og mange av de som skriver er negative.

«Du får ta ansvar får det du gjorde. En dust som deg fortjener ikke noe annet», skriver Bella som ikke skjønner at det er mulig å vøre utro mot en gravid dame. Hun mener at han bør skamme seg.

Det samme skriver en som kaller seg meg, og legger til at «sexualdriften din burde du jammen kunne holde i sjakk når dama di venter deres barn.»

Alfa er også kritisk til mannen, og skriver dette:

«Du er en dust, og fortjener ingen sympati. Som man reder ligger man, og du har gjort ditt "leie" klart. Skulle bare mangle at du, som sviktet henne da hun trengte deg mest, ikke tok det ansvaret du faktisk har.»

«Utro folk har ingen rettigheter, du burde slikke gulvet hun går på.», skriver Jasså, som mener barnefaren bør ta seg sammen.

Snakk sammen

Men mannen får ikke bare pepper, noen av innleggene gir han gode råd.

«Jeg foreslår at dere avtaler et møte for å diskutere hvordan dere best mulig skal samarbeide om barnet, gjerne med nøytrale familiemedlemmer/venner tilstede. Understrek at det er for å bedre samarbeidet til det beste for barnet.», skriver Soulma.

Videre foreslår hun at det kan være lurt for dem begge om de på forhånd har tenkt godt over ting og notert ned hva man ønsker og trenger å få til og hvordan de begge kan bidra til at dagens situasjon blir bedre.

«Regner med at du skjønner selv at du har begått en handling som ikke var så smart. Og tror nok kanskje dette er litt mer et rop om hjelp til å få hverdagen til å gå greit.», skriver tre barns mor.

Hun mener han må slutte å være opphengt i hvordan eksen reagerer, og heller fokusere på hvordan han kan bli en best mulig far og hvordan han best mulig kan tilfredsstille sitt barns behov.

«Sett barnet ditt i fokus, tenk lite på deg selv (sånn er foreldrerollen), og få alle avtaler mellom deg og mor skrevet, og bruk familievernskontoret.», skriver hun videre.

Oppnå samværsavtale

Det samme rådet gir psykolog og samlivsekspert Frode Thuen.

- Det er viktig å forsøke å oppnå forsoning og en fungerende samværsavtale som begge kan enes om, selv om det kan være veldig vanskelig, sier Thuen til klikk.no.

Han mener det første skritt kan være å oppsøke den offentlige familierådgivningstjenesten.

Samlivsbrudd på grunn av utroskap er ofte spesielt dramatisk og konfliktfylte, og psykologen anbefaler at situasjonen kommer i ordnede forhold snarest mulig.

Hva synes du om situasjonen? Si din mening i forumdebatten.

Les også:

Derfor er menn utro

Hormon gjør kvinner utro

Slik oppdrar du førstefødte

Søskensjalusi kan vare hele livet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen