Foreldreklubbens kampanje «Godviljen»

Alenemamma fikk joggevogn

Nicholas og mamma fikk en splitter ny vogn fra TFK.

BEGYNTE Å GRÅTE: Mamma Kathinka Breang (24) begynte å gråte da hun fikk vite at hun skulle få en TFK joggevogn fra «Godviljen». Her sammen med sønnen Nicholas.
BEGYNTE Å GRÅTE: Mamma Kathinka Breang (24) begynte å gråte da hun fikk vite at hun skulle få en TFK joggevogn fra «Godviljen». Her sammen med sønnen Nicholas. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Kathinka Breang (24) fra Gjøvik er den glade mottaker av en TFK joggevogn, sponset av Mimmis.no og TFK.

Søknaden den unge moren sendte til «Godviljen» gjorde inntrykk på juryen. Kathinka er alenemor til Nicholas som straks fyller to år. Hun sliter fremdeles med dårlig økonomi etter en utfordrende periode i livet.

Tidligere har Matthew (2) fått leker for nesten 10 000 kroner av Foreldreklubben.

- Det var ikke planlagt å bli alenemor. Jeg trodde jeg hadde møtt mannen i mitt liv, vi var forlovet og planla å få barn sammen. Jeg hadde også en godt betalt jobb som teamleder i et TM-selskap, så alt lå til rette for å starte familie, forteller Kathinka.

Mistet forloveden og stillingen

Men da mannen gikk fra henne tidlig i svangerskapet, ble livet hennes ble snudd på hodet. Ikke lenge etterpå ble hun degradert i stilling og lønn på arbeidsplassen.

Det medførte store bekymringer og pengeproblemer for gravide Kathinka, som måtte ta opp lån for å få hverdagen til å gå rundt.

- Jeg gikk til advokat og vant over arbeidsgiveren min i retten, de hadde ikke lov til å behandle meg som de gjorde.

TFK JOGGEVOGN: Takk til Mimmis.no, Autorisert Norsk TFK Distributør / Barnesikring, Offisiell TFK Importør, som står bak premien til Kathinka Breang.
TFK JOGGEVOGN: Takk til Mimmis.no, Autorisert Norsk TFK Distributør / Barnesikring, Offisiell TFK Importør, som står bak premien til Kathinka Breang. Foto: Illustrasjonsfoto: Produsenten
TRENE SAMMEN: Mamma Kathinka Breang har tenkt å bruke joggevognen i skog og mark, slik at sønnen Nicholas får oppleve naturen mens mamma får trent.
TRENE SAMMEN: Mamma Kathinka Breang har tenkt å bruke joggevognen i skog og mark, slik at sønnen Nicholas får oppleve naturen mens mamma får trent. Foto: Foto: Privat

Men firmaet slo seg konkurs, så erstatningen kom aldri.

- Der stod jeg, uten fast jobb, uten tak over hodet og med en tilværelse som alenemor å se frem til. Jeg måtte ta opp kreditt for å få hverdagen til å gå rundt. Dette til tross, så har vi klart oss, sier Kathinka, som velger å fokusere på at all motgangen gjør henne sterkere.

La på seg 15 kilo

Etter hvert fikk Kathinka økonomisk hjelp fra NAV, slik at hun fikk et sted å bo før sønnen ble født.

- På min egen bursdag, 28. desember, kom verdens fineste gutt til verden. Det å bli mor er det beste som noen gang har skjedd meg, og ting har gått over all forventning, forteller den unge mammaen.

Kathinka la på seg en del under svangerskapet, og mye kos i barseltiden gjorde at hun gikk opp 15 kilo.

- Da Nicholas var et halvt år gammel, fikk jeg nok, jeg følte meg ikke lenger vel i egen kropp. Så jeg meldte meg inn i et treningssenter og la om kostholdet. Så med tiden klarte jeg å miste de 15 ekstra kiloene. Nå har vi også flyttet til et mer barnevennlig sted, og jeg har fått meg jobb, så ting går bedre, forteller hun.

Trene med barnevogna

Men det at Kathinka igjen jobber, og Nicholas går i barnehage, betyr at det ikke lenger er like lett for mor å finne tid til trening.

Det var grunnen til at alenemoren sendte en mail til «Godviljen» med et sterkt ønske om å vinne en TFK joggevogn.

I barnehagen har Nicholas en sovevogn. Hjemme har han en paraplytrille med små plasthjul som er dårlige å trille med. Så den snart to år gamle gutten trengte en vogn som kan trilles på både grus og snø.

- Med en joggevogn kan «gullet og mamsen» dra på nye eventyr sammen, i skog og mark. Vi kan få skikkelig kvalitetstid sammen, samtidig som jeg får trent. Dette er perfekt! sier den strålende glade vinneren.

Søk du også

Ved å delta i «Godviljen», kan du vinne hjelpen du trenger til en maksimal verdi på kr 10 000. Nå kan du også søke om en gavepakke med leker til en verdi av 2.500 kroner til jul!

Om Foreldreklubben

Foreldreklubben.no er en gratis fordelsklubb for foreldre og for de som venter barn. Det er ingen forpliktelser tilknyttet medlemskapet. Foreldreklubben har snart 20.000 medlemmer.

Bli medlem her.

Vi velger ut til sammen fire familier som får en gavepakke.

Kriterier

Du må være medlem i Foreldreklubben for å søke. Medlemskapet er helt gratis, og du har ingen bindingstid eller forpliktelser.

Er du ikke medlem fra før, kan du enkelt registrere deg i Foreldreklubben her.

Les mer om «Godviljen» og hvordan du søker her.

Frist 10. desember

Kjenner du deg igjen eller kjenner du noen som trenger hjelp? Send oss en søknad med din historie og fortell oss hvorfor du/ dere trenger litt ekstra hjelp i jula.

Vi gjennomfører fortløpende vurderinger frem til 10. desember, så det er ingenting å vente på!

Det kan være at vi ønsker å lage en artikkel om din historie. Da tar vi kontakt med deg.

Foreldreklubben er en del av klikk.no og eies av Egmont.

Les også:

Siri ønsket seg en sønn, men fikk en datter

Arvet venninnens datter: - Èn av dem har jeg født, og èn av dem har jeg fått

- Det første jeg tenkte var at jeg aldri kommer til å ha samleie igjen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen